Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191213211245722
Poglobljeno doživljanje štirih adventnih tednov in božičnega časa 7.del

ponedeljek, 23. december 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

BOŽIČ SKOZI OČI DUHA

Moramo pa si pojasniti še to, kaj prinaša Božič na duhovni dimenziji bivanja. Zavedam se, da bi o vsaki besedi, ki smo jo vstavili v razpredelnico, lahko komentirali na dolgo in široko, vendar je omenjeno delo lahko tudi meditativno in ga izvedete čisto samostojno, individualno. Pojdimo torej na duhovno doživljanje Božiča.

Rekli smo, da je Božič tisto, kar v nas, v našem duhu vznikne šest mesecev po prazniku Svetega Janeza v juniju. Torej tisto, kar smo doživeli za praznik Janeza Krstnika na nezavedniravni, naj bi vzniknilo, vstalo v nas na Božič v obliki nove sposobnosti ali vrline.

Na dan Svetega Janeza imamo največjo povezavo z močmi Duha, s svetom dvanajstih ozvezdij. Vse te sile se bodo potem spustile v zemljo vse do Božiča, ko nam bodo ponovno na razpolago. Seveda se vsega tega ne spominjamo več. To je namreč prihodnost. Nekateri so na to že pripravljeni (dvanajst ozvezdij, sedem planetov in enaindvajset kvalitet), drugi pa bodo lahko živeli le moči Evangelijev za otroke. Končno smo vsi zadovoljni.

Delovanje ozvezdij se v nas ponovno rodi v dneh Božiča, v luči dvanajstih slik, predstav ali prizorov, ki vzniknejo v naši zavesti. Vsako noč doživimo en prizor v odnosu z določenim ozvezdjem. Prizorov je namreč trinajst in ne dvanajst, saj je ena noč ali ozvezdje dvojno.

Pričnimo postavljati red s simboli zato, da bo tema bolj razumljiva. Sedem dni kot sedem planetov (duševna sfera) pomeni evolucijo v času. Vse pa se potem zaključi v številu osem, ki je Marijino število. To se razume. Število dvanajst predstavlja skrivnost Luči ali Svetlobe. Svetloba Svetega Janeza, ki je prešla skozi Zemljo, lahko vznikne ali se rodi v nas kot duhu ali človeku kot celoti. In že smo pri številu 12, ki je vstopilo v moči časa ali v skrivnosti števila sedem. Trikrat sedem je enaindvajset, plus dvanajst znamenj je število 33, ki predstavlja leta zemeljskega življenja Kristusa in celo število iniciacij Masonerije. Masone omenjamo zato, ker jih poznamo. Najprej moramo prehoditi skrivnosti časa ali

ROJSTVO JEZUSA JE PRINESLO ČLOVEŠTVU TRI VIŠJE DAROVE, KI BODO LAHKO DELOVALI V NAS.

KONEC
(Poglobljeno doživljanje Božiča, Enzo Nastati, prevod Franc Božjak)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191213211245722Domov
Powered By GeekLog