Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191213210825754
Poglobljeno doživljanje štirih adventnih tednov in božičnega časa 6.del

nedelja, 22. december 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

No, vrnimo se v sedanjost, k problemu današnjega doživljanja Božiča. Rekli smo, da se v Božičnih dneh, ali točneje na dan Božiča spustijo in vzniknejo, prebudijo kozmične zelo visoke duhovne podobe. Ali imamo, poznamo koncept kozmičnih predstav, kajti tudi človek je bil narejen po Božji podobi. Zavedati se moramo, da smo bitja Božje narave.

Recimo, da sem jaz - Enzo njegova, torej Dejanova, prevajalčeva podoba. Zaenkrat pa tega še nisem sposoben razumeti. Toda počasi, postopoma bo razbijanje stalaktitov in stalagmitov ali kapnikov nekoč le obrodilo sadove. Oba imava okroglo glavo kot planetne orbite ali krožnice, kot nebesni obok, očesne vdolbinice, obrvi,….

Četudi ne gremo naprej v podrobnosti, lahko sprevidimo, da smo narejeni (izgrajeni in oblikovani) po podobi celotnega Vesolja. Srce ima na primer štiri prekate in preddvore. Podobno ima tudi Sonce štiri magnetna polja, in Zemlja štiri strani neba. Če nadaljujemo, lahko spoznamo, da smo tako nekako narejeni na fizičniravni bivanja, enako pa bo veljalo tudi za vitalno in duševno dimenzijo življenja. Končno bomo razumeli, da smo nekaj podobnega tudi na duhovni ravni življenja.

Odpravimo se naprej in skušajmo v naši duši videti duševni Božič.

BOŽIČ DUŠE

Na omenjeniravni ne bo več fizičnega otroka, temveč bitje duševne ravni ali sfere bivanja. Kako se lahko v mojem srcu, podobno kot v ali iz srca Marije, rodi Jezus?

SEDEM LASTNOSTI – SLABOSTI IN KAKOVOSTI DUŠE

V sferi spodnjih planetov se nahaja še veliko hudih nečistoč, zgornji del duševnih moči pa je že malce bolj plemenit. V vseh naših dušah, ne le tistih iz bolj južnih krajev, prebiva vsaj kakšen hudiček. Če gremo v Grčijo in prisluhnemo govoricam domačinov, bodo krivdo ali sovražnike skorajda vedno iskali drugje, v sosednjih državljanih, pri Turkih, Makedoncih ali celo Albancih. Ostalo jim je le še morje in oni sami – njihov »najčistejši« narod. Nekoč sem Grke povprašal: »Kaj vam pomeni ali kaj predstavlja Italija?« Oni pa, skorajda, ne da bi pomislili, odgovorijo: »Evropo.« Seveda je bil to zgolj njihov pogled. In potem sem jih vprašal. »Ali bi šli stanovat v Italijo?« »Takoj, a vendar ne severno od Rima,« so modrovali. Mislim, da komentar ne bo potreben.

Vrnimo se k naši LUNI. Negativen element ali nesvoboda duše, ki je povezana z močmi Lune, se imenuje lenoba. To je prvi demon, ki živi v nas. Kajti če smo leni, ne bomo ničesar postorili, izpeljali do konca. Čeprav smo lahko stimulirani, motivirani, da bomo opravili neko delo, pa vseeno vstanemo pozno in ne opravimo ničesar. V primeru lenobe ne delamo skorajda ničesar. O tem bi lahko še veliko povedali, pa čeprav je lenoba odvisna tudi od Luninih sil. Slabe moči Lune lahko premagamo, če smo seveda dovolj:

MERKUR je močno vezan na družabnost, izmenjavo, prodajo, družabnost, ki je videna in živeta z zavistjo, sovražnostjo. Terapija izboljšanja ali krepost pa bi lahko bila:

Iz VENERE delujejo duhovne moči, ki vodijo in uravnavajo življenje v živalih in človeku. Venerine negativnosti pa so užitki, pohota in strast. V sedanjosti ali v prehodu v harmonijo imamo na razpolago:

SONCE nam daje tudi slabe moči ali skušnjave, ki jih imenujemo ponos, ošabnost, nadutost, napuh. Sprememba se lahko dogaja tudi in le skozi sile:

MARSOVEneplemenite sile nas skušajo skozi jezo. Harmoniziramo pa se lahko skozi poti ali moči odločnosti, ko bomo vso svojo voljo usmerili v:

JUPITER prinaša svoje moči velikosti in okroglosti v smislu požrešnosti. Tudi požrešnost v obliki nekontroliranih, nenasitnih želja po vsem, kar se nikoli svobodni in zadovoljni duši zahoče (kajenje, droga, pozornost, ljubezen, pripadnost, sla po denarju,…). Dušavedno išče nekaj, kar bi jo dovolj zadovoljilo, četudi le za nekaj minut. Moči:

Prišli smo do SATURNA, do najstarejšega planeta. Včasih nas starejši ljudje niso želeli naučiti niti osnovnega poklica. Bili so ljubosumni, celo na svoj poklic, mnogokrat pa omejeni tudi v skoposti, ki predstavlja Saturnovo slabost, nesvobodo. Mnogokrat so nas celo namenoma naučili napačno delati. Zadržati so hoteli vse v svojih rokah. Čeprav so vedeli, da bodo nekoč umrli in ničesar ne bodo obdržali zase, pa je bila skušnjava posedovanja nečesa ali celo vsega zemeljskega le prehuda. Ko skopost premostimo, bomo skozi harmoniziranje in skozi:

Kot je razvidno iz razpredelnice, smo na njeni levi strani označili lastnosti ali geste egoizma, vse kar lahko še živi v nas, torej lucifersko bitje v nas. Sredinski stolpec ponazarja moči spreobrnjenja ali harmoniziranja skozi delovanje Marije. Desna stran pa nam kaže kreposti ali vrline, ki se po spreobrnjenju razvijejo v nas.

Ne pozabite, da so tudi pri tretji stopnji prisotne predvsem Marijine Pomoči, ki nam podarjajo dovolj moči Ljubezni, da bo v nas naposled le lahko vstopil Logos.

Torej,Marijino delovanje očiščevanjaomogoča, da se v nas rodijo, razvijejo omenjene vrline kot darovi Svetega Duha.

Napisali smo kar enaindvajset slabih in dobrih lastnosti duše in duha. Vsekakor se omenjeno delo razvija v času.

Skrivnosti Božiča smo si ogledali skozi oči duše. Vsi ste že prebrali, kaj vse se je v zvezi z Rojstvom Jezusa dogajalo s fizičnimi očmi, danes pa smo si ogledali tudi Božič v duši.

SE NADAKJUJE

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191213210825754Domov
Powered By GeekLog