Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191213205752238
Poglobljeno doživljanje štirih adventnih tednov in božičnega časa 4.del

petek, 20. december 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

DUŠEVNA PREVZGOJA IN DUHOVNA OKREPITEV V TRINAJSTIH SVETIH NOČEH (od 24.decembra do 6.januarja)

Ta prihodnost je lahko še zelo zelo oddaljena, lahko pa jo živimo že danes. Že Kelti so praznovali dvanajst, trinajst Svetih noči pred 2 – 3, celo 4 tisoč leti. Mi govorimo o prihodnosti, pa čeprav so nekateri nekaj podobnega doživljali že v davni preteklosti.

Naše tri zvezde ali trije Višji Jazi, torej naš starejši Adam, prihaja na pomoč spodnjemu ali padlemu Adamu. In prvi od treh Adamov, aspekt, ki je starejšemu Adamu najbližji, tisti, ki smo ga poimenovali Sveti Duh, bo moral prinesti red v prvih spodnjih štirih telesih. Potem bo moral nekaj podobnega postoriti še drugi, srednji Adam in končno mora red v preostalih štirih telesih, vzpostaviti še tretji Adam. Trikrat štiri je namreč dvanajst. Je bilo razumljivo?
Sveta Trojica ali tri zvezde. Dajmo jim imena.

DELOVANJE VIŠJEGA JAZA

Prišli smo še do četrtega telesa, ki je od Boga kot zavesti še najbolj oddaljen, imenuje pa se fizično telo.

DELOVANJE DRUGEGA JAZ-A

Tisti, ki je v svojem življenju prispel do te točke razvoja in ni hotel ali zmogel zaključiti tega dela na sebi, pa čeprav ima moči za tak podvig, lahko zboli za parkinsonovo boleznijo. Torej, ima moči, vendar dela ne opravi. In ravno zato je parkinson neozdravljiv, kajti zbolimo zaradi nedelovanja, nerealiziranja nečesa na duhovniravni. Bolnikom parkinsona bi lahko govorili o načinu dela Vitalnega Duha na fizičnem telesu, nakar bi morali tudi meditirati: »In Jaz iščem popolnost,« bi se glasile novo nastale moči.

Dan 31. december bomo preskočili in o njem govorili pozneje.

DELOVANJE ČLOVEKA DUHA

Ni lahka, mar ne?