Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191119194015884
Ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov: Manj je več!

torek, 19. november 2019 @ 19:40 CET

Uporabnik: Sonce

Ekologi brez meja ob pričetku Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki izpostavlja prednosti ponovne uporabe, spodbujajo načelo “manj je več” in objavljajo lokacije Manj je več turneje po Sloveniji. 

Platformo Manj je več, ki so jo Ekologi vzpostavili pred dvema letoma, uporablja že več kot 15.000 posameznikov, ki iščejo informacije o popravilih, ponovni uporabi, izmenjavi in nakupovanju z lastno embalažo.

Na zemljevidih je tako objavljenih več kot 250 mojstrov in več kot 100 trgovin, kjer je mogoče kupiti vsaj nekatere izdelke brez embalaže, poseben porast pa je viden pri številu dogodkov, ki spodbujajo ponovno uporabo. V dveh letih so jih okoljevarstveniki brezplačno objavili preko 230. 

Načelo manj je več pa Ekologi brez meja s predavanji “Prazen koš, polna denarnica” širijo tudi na lokalni ravni.

Do konca marca 2020 bodo izvedli še osem brezplačnih predavanj:

Lokacije so izbrali z razpisom, na katerega se je odzvalo več kot 35 organizacij in posameznikov iz vse Slovenije.  

Po desetih letih aktivnega delovanja na področju preprečevanja nastajanja odpadkov so okoljevarstveniki prepričani, da vsak korak na poti do zero waste šteje. Število ozaveščenih potrošnikov, ki si želijo še več alternativ, raste.

Z namenom izpostavitve teh alternativ bodo Ekologi vse ponudnike, kjer so na voljo vsaj nekateri izdelki brez embalaže, v prihodnjih mesecih opremili z enotno nalepko.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191119194015884Domov
Powered By GeekLog