Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191019131736419
Kako izbrati orodje za osebno in spiritualno rast?

sobota, 19. oktober 2019 @ 13:17 CEST

Uporabnik: Sonce

Kako izbrati orodje za osebno in spiritualno rast?

Katere metode so za osebno in spiritualno rast učinkovite in zakaj?

Na spletu najdemo veliko količino informacij o osebnostnem razvoju, toda ko pridemo do preizkušanja metod, določene izstopajo.

Iskanje informacij preko spleta lahko vodi do napačnih virov, ki niso podprta z raziskavami. Prav tako se najdejo informacije, ki so zelo površinske in ne vodijo do zaključka. Takšni viri imajo v ozadju običajno nek drug razlog kot pa informiranje bralca. Njihov namen ni namreč zdravljenje ampak čim večji zaslužek. Potrebno je paziti, da ne uživamo kemičnih snovi in se raje držimo organske, nepredelane hrane.

V tej skupini informacij se potem najdejo že kar razširjene metode: meditacija, joga, borilne veščine in bioterapije. Kljub temu da že večina ljudi pozna te metode, še vedno obstaja nejasna slika o tem, če so te metode delujoče.

Meditacija je podprta s strani znanstvenikov, ki so naredili raziskavo o njenih učinkih. Odkrili so, da ne zmanjšuje samo stresa, ampak zmanjšuje tudi možnosti za bolezni srca in celo možganske kapi. Prav tako so na podlagi raziskav ugotovili pozitivne vzorce vedenja pri praktikih meditacije in joge.

Velik potencial pa se je pokazal tudi v nevroznanosti. Začelo se je z idejo, da je možno zaznavati misli v obliki frekvenc. Danes že obstaja tehnologija za branje in zapisovanje misli, ki pa še ni povsem javno dosegljiva. Na spletu pa lahko najdemo gradivo o možganskih valovih in kako se le-ti spreminjajo glede na stanje uma in počutja. Dober primer spremembe je, ko se odpravljamo spat. V budnem stanju so možganski valovi v višjem spektru frekvenc, ko pa se odpravimo spat se frekvenca valov zniža. Obstajajo še druga valovanja možganov, katera so prav tako dosegljiva z nekoliko več truda.

V skupini alternativnih poti v medicini je zelo učinkovita tudi bioterapija. Močno se je razširila tudi na slovenskem trgu. S tovrstno terapijo se lahko zdravi marsikatere bolezni, najbolj priporočljiva pa je za motnje psihološkega izvora.

Bioenergetska terapija in meditacija si delita skupno točko. Pri obeh metodah se možganski valovi prestavijo v alfa valovanje, ki že prehaja v podzavestni del uma. Za začetnike je morda preskok v to stanje valovanja zahteven, toda kmalu se možgani na trenirajo. Nekateri lahko s pomočjo misli preidejo v to stanje v parih sekundah. Najdaljši valovi se imenujejo delta valovi in so dosegljivi v globokem spancu brez sanj in v globoki meditaciji.

V tem stanju se telo regenerira, zato je zelo pomembno, da spimo dovolj dolgo, da se možganski valovi spustijo do delta stanja. Z meditacijo in dolgim treningom si lahko omogočimo, da globlja stanja začnemo zavestno raziskovati. Zatem se začenjajo dogajati najbolj intenzivni dogodki. Um se začne zdraviti, intuicija se krepi in čuti se izboljšajo. Ljudje trdijo, da se jim je koncentracija zvišala po prakticiranju meditacije.

Ta dejstva že nakazujejo, da si je vredno vzeti čas tudi zase. Toda ali je v današnjem stoletju dovolj časa? Potrebno je razumeti, da se čas ne zdi vedno enako hiter in največkrat smo mi sami tisti, ki si delamo ovire. Kot pravi Albert Einstein: “Čas je iluzija”.

Obstaja nevroterapevtska glasba, ki še dodatno pospeši trening možganov in zavestno manevriranje z možganskimi valovi. Bistvu gre za binauralno metodo, ki na podlagi zvočnega programa pomaga možganom, da znižajo ali zvišajo frekvenco valovanja. Glasba je tu dodatek, ki prav tako vpliva na počutje in stimulira globlja stanja uma.

Seveda raziskovanje se tu ne ustavi, ker že sama metoda nudi ogromno kombinacij in možnosti kako izpopolniti ta koncept oziroma ga nadgraditi. Čas je, da za svoje zdravje poskrbimo sami, saj smo odgovorni za svoj um, dušo in fizično telo (vsi trije deli telesnega kompleksa so enako pomembni za zdravje).

Tudi sam sem ustvaril glasbo, ki jo komplementira moje vodenje skozi nevroterapevtske zvočne programe. Vodenje je seveda vnaprej posnet glas, ki vam daje navodila skozi celotni program in usmerja vaše počutje v pozitivno smer. Ustvaril sem več programov za različne probleme. Moji produkti so eni izmed mnogih, toda vsebujejo glas terapevta, ki je posnet v slovenščini in zvok narave katerega si lahko sami izberete v zvočni galeriji.


Primeri programov Storm Sounds Studio (Slika: Nino Oštir)

Če se zanimate za odpravljanje anksioznosti/strahu ali za odpravljanje stresa, travm in depresije, potem je Storm Sounds Studio odlična izbira za vas. V soboto, 2. novembra pa boste lahko slišali o tej temi še veliko več. Tema predavanja bo Tehnike zdravljenja samega sebe.


Primer nevroterapije v Storm Sounds Studio (Slika: Nino Oštir)


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191019131736419Domov
Powered By GeekLog