Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191014145713356
LUPA 2019 - 18. festival nevladnih organizacij

sreda, 11. september 2019 @ 14:57 CEST

Uporabnik: Sonce

LUPA 2019 - 18. festival nevladnih organizacij

Zapisala Mojca Kirn,
Odgovarja Jurij Bavdaž vodja logistike 

MK: Festivala nevladnih organizacij LUPA, letos že 18. zapored v samem središču Ljubljane na Bregu, se je skupaj z društvom kROG9 na stojnici št. 29 udeležila tudi Kooperativa LMC z.o.o. - so.p. . Na stojnici je bilo za vaše tricikle in zadrugo kar veliko zanimanje. Kaj ste predstavili zainteresirani javnosti.

JB: Kooperativa LMC je predstavila svoj program Zelena dostava,  zainteresirani posamezniki pa so se lahko tudi popeljali z električnim triciklom ter zvedeli nekaj več o neprofitnem (socialnem) podjetništvu in zadrugah.

MK: Bi predstavili vašo socialno zadrugo in kako da je vaša socialna zadruga tudi nevladna organizacija ter kako sodelujete s prostovoljci.

Povezovanje NVO, prostovoljstva ter socialnega podjetništva je v našem prostoru nekaj novega. Kooperativa LMC na tem področju orje ledino.  S pravo mero profesionalnosti in ter veliko mero dobre volje, odrekanja in prostovoljstva, odpira Kooperativa LMC nova zelena delovna mesta. V treh letih nam je uspelo odpreti že štiri delovna mesta ter zaposliti štiri težko-zaposljive delavce z zavoda za zaposlovanje.

Do konca leta pa nameravajo zaposliti še enega sodelavca. To so kvalitetna in trajna delovna mesta, ki niso z ničemer vezana na javni denar in javne razpise, ampak denar za svoje plače pridobivamo izključno na zelo konkurenčnem trgu - v konkurenci z dostavo z motornimi tovornimi vozili.

Javna sredstva ter sredstva donatorjev pri projektu, ki smo ga začeli brez zagonskega kapitala niso zanemarljiva, vendar brez trdega dela in pomoči prostovoljcev, tega ne bi mogli doseči. Tako pridobljena sredstva smo usmerili predvsem v nabavo osnovnih sredstev - e- tovornih koles in e-triciklov.

Veliko si tudi obetamo od javnega razpisa Mentorske sheme, saj bomo v okviru le-tega izboljšali našo notranjo organizacijo in razvili franšizo, ki bo olajšala odpiranje podobnih centrov Zelenih dostav po drugih mestih v Sloveniji in mogoče tudi širše.

Ob stojnici s Kolesarskim županom Ljubljane
Zloženka LUPA 2019 z zemljevidom, programom in razporedom stojnic

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191014145713356Domov
Powered By GeekLog