Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191003132616394
Predstavitev kampanje Imaš prav na Pozdravu brucem

četrtek, 3. oktober 2019 @ 13:26 CEST

Uporabnik: ivancsasa

Na torkovem dogodku pozdrav brucem na kongresnem trgu v Ljubljani, so se obiskovalci prireditve na stojnici kampanje imaš prav seznanili s pravicami, ki jih imajo kot potrošniki v EU.

Mlade potrošnike so najbolj zanimale njihove pravice, povezane s spletnimi nakupi, popravilo ali zamenjava izdelkov ter varnost izdelkov.

Študentke in študenti so prav tako lahko preizkusili tudi svoje poznavanje potrošniških pravic s sodelovanjem v kvizu. Skupaj je v kvizu sodelovalo več kot 200 študentk in študentov.

Mladi zelo veliko nakupov opravijo preko spleta, zato so bili še posebej veseli informacij, povezanih s spletnimi nakupi. dobro je vedeti, da moraš prodajalca o tem, da si si premislil, obvestiti v roku 14 dni in nato poslati kupljene stvari nazaj.

Obstajajo izjeme, ki jih ni mogoče vrniti: hitro pokvarljiva hrana, knjige, programska oprema po odprtju varnostnega pečata in odpečateni izdelki za osebno nego, …

Prav tako si ne moreš “izposoditi” določenega oblačila preko spleta in ga nato vrniti, saj se izdelek lahko preizkusi le v obsegu, kot je to nujno za ugotovitev njegovih lastnosti, na primer tako, kot bi ga preizkusili v trgovini.

stojnica kampanje imaš prav je bila zelo dobro obiskana, saj jo je obiskalo več kot 500 udeležencev dogodka Pozdrav brucem.

Študente in študenti so na stojnici dobili tudi razglednice s povezavo na spletne strani kampanje Imaš prav, na kateri so na voljo izčrpne informacije o potrošniških pravicah, ki jih uživamo v EU.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191003132616394Domov
Powered By GeekLog