Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190928113838685
Zelena dostava

četrtek, 15. avgust 2019 @ 05:03 CEST

Uporabnik: Sonce

ZELENA DOSTAVA

Kooperativa LMC z.o.o.-so.p., s programom Zelena Dostava osvešča, spodbuja, podpira in razvija trajnostno mobilnost preko uporabe tovornih koles.

Gre za socialno podjetje, ki nudi zaposlitev težje zaposljivim dolgotrajno brezposelnim osebam. Največji delež prihodkov  LMC ustvarja z razvažanjem manjših paketov po centru Ljubljane kot pogodbeni sodelavec kurirske hitre pošte DPD, sodeluje pa tudi z e-hrano, Tine Expressom in drugimi.

Namen projekta je bil, poleg ustvarjanja zelenih delovnih mest, tudi izboljšanje  varnosti na območju za pešce, zmanjšati onesnaženost in zastoje ter pripomoči k podobi Ljubljane, ki se ponaša z nazivom Zelena prestolnica Evrope 2018.


Rast števila dostavljenih paketov po mesecih

Leta 2016 so začeli z enim triciklom in brez zaposlenih, v septembru 2019 pa namerava Kooperativa LMC redno zaposliti že petega zaposlenega. Ljubljančanom je prihranila kar nekaj smradu  in hrupa, začela pa je s širitvijo svojega poslovnega modela Maribor in v druga mesta po Sloveniji in če bi vse te kilometre moral narediti kombi, bi šlo v zrak 10 ton CO2.


Skupina LMC (Avtor fotografije : Marko Beličič)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190928113838685Domov
Powered By GeekLog