Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503230514915




Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 10.del

torek, 25. junij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Včasih nas zdravnik v dobrem upanju, a neutemeljeno prestraši, kar je seveda naša slabost in kajpak tudi njegova neprimerna izbira besed. Pogosto so izvidi polni misterioznih številk, črk, večini nepoznanih označb ali šifer, nakar mora človek ponovno obiskati in morda še plačati posvet pri nekom drugem, da bi mu jih le-ta manj skrivnostno in razumljivo obrazložil. Tako so mi vsaj potožili nekateri znanci iz sosednje Italije.

Mnogim se je težko odločiti, kdaj privoliti v operativni poseg in odstraniti novotvorbo. Verjamem, čeprav se prenekatera duša skozi svoj um in intelekt tolaži ali izgovarja, da je preizkusila že vse prijeme komplementarne in ezoterične ali duhovne medicine, a ji na žalost ni uspelo zmanjšati, kaj šele izničiti in izločiti tumorja ali celo raka kot maligneneoplazije ali maligne novotvorbe.

Glede na to, da je doživljanje časa in prostora za našo dušo precej individualen proces, bomo kot opazovalec ali celo izpraševalec – zdravnik in/ali zdravilec hitro ugotovili, da so podobnim izgovorom botrovali: nezaupanje, neučakanost, strah, zaskrbljenost, prelaganje odgovornosti na druge, tudi popuščanja nesvobodnim duševnim močem misli, občutkov in dejanj, ki največkrat niso v polnomočnosti nas kot duha (moči zavesti, etike, notranjega miru, kreposti ali vrlin, pravičnega dobrega in resničnega kot treh moralnih idealov človeštva). Mnogokrat pod pretvezo, da ja ne bi česa zamudili ali v primeru, da bom nekoč posvet, diagnozo ali operativni poseg resnično potreboval, ali me bodo zategadelj še jemali dovolj resno.

V zdravstveno-psiholoških krogih se že vrsto let pojavlja dilema, ali je bolje, da »bolniku« povedo, kaj se z njim dogaja, ali da mu pravo diagnozo prikrijejo? Je to resnično njihova pravica, svoboda ali dolžnost, še posebno, če pacient želi izvedeti resnico? Le kdo bo lahko presodil, ali je oseba sposobna sprejeti izziv ali pa bo zabredla v hipnozo, ki ji bo kaj lahko celo pomagala preminiti, a tokrat ne zaradi zločeste novotvorbe. Mnogokrat se zgodi, da umremo predvsem zaradi same hipnoze kot dolgotrajnih skrbi, strahu in groze po prejetidiagnozi, ne pa zaradi raka, ki izgleda, le ni tako »zločest«, kot nam ga v dobri veri premnogokratopišejo. V nasprotnem primeru bi zemeljsko bivanje skorajda vsi zaključili na pokopališču.

Naj vas spomnim, da beseda tumor kot tumore v italijanskem jeziku pomeni tu muori (ti boš umrl). Ne nalagajmo si zatorej tako velike odgovornosti skozi preuranjeno diagnozo ali prognozo: »To je tumor ali še huje, rak.«

Le kdo ali kaj nas etersko in imunsko lahko še bolj izčrpava, zasužnjuje, če ne ravno naš neprestano dejaven um? Verjemite, pravega raka se ne bomo zlahka rešili, ga premostili, če se poprej ne bomo lotili korenite in učinkovite strategije prevzgoje uma in v nas živečih vzorcev ali dvojnikov ega skozi moči in procese svobodnega razmišljanja, čutenja in udejanjanja.

Zakaj ravno pravega raka? Mnogo ljudi namreč verjame, da jim je bil rak odkrit zadnji trenutek, ko je bil še čas, da ga izrežejo ali izničijo z ostalimi tretmani uradne medicine. Morda pa so ravno zaradi tega »odkritja« vstopili v doživljenjsko ali nikoli zaključeno bitko s strahovi, skrbmi, kemoterapijami, s ponavljajočimi aktivnimi in visečimi konflikti, biopsijami, recidivi in nenazadnje, v takoimenovano hipnozo.

Zakaj, ste lahko bolje razumeli tudi skozi poznavanja petih bioloških zakonov Nove germanske medicine. Večo tem pa v zadnjem delu vsebinenaturopatinje Romine Salvi. Verjamem, da je težko izstopiti iz dosedanjih miselnih vzorcev in iz cone udobja dolgoletne prakse, pa vendar, vsaj v razmislek.Kaj več o tem, kot že rečeno, si lahko preberetetudi v knjigah Bolezen je nekaj drugega in Zbuditi se iz hipnoze »bolezni« Marka Pfistra.

Prav bi bilo da smo pozorni še na marsikaj, naprimer, ko se pacient ali zdravljenec, torej Človek-bitje pridobivanja moči svobode in ljubezni v pravem pomenu besed sooči z diagnozo rak, ponavadi izgubi veselje do humorja, smeha, zabave, užitkov, kamor bi lahko uvrstili tudi hranjenje in spolni odnos. Ne pozabimo, da je živčni sistem, izza katerega živi in deluje duševni svet, stimuliran skozi dotik, okusno hrano, pogovor, fizično aktivnost, skozi ljubezen, kot ljubiti in biti ljubljen,…. Četudi vse omenjeno ni vedno v parametrih najvišje kakovosti življenja, pa ravnokar naštetega naši duši, ki je morda prav zaradi vsega tega vse do danes tudi živela, nikar od danes do jutri ne prepovejmo ali korenito ne spreminjajmo, saj bi to za marsikoga lahko bilo usodno.

Res pa je, da se spremembe v načinu življenja kot je hranjenje, razmišljanje, čutenje in delovanje ali udejanjanje še dandanes sprovajajo skozi ali zaradi razpiranja naše zavesti ali nas kot zavesti in nikakor ne obratno. Namreč, zavest je glas duha, ki govori duši.

Pravo veselje ali bolje radost, je stanje srca,ki se pojavi takrat, ko se duh dodobra nahaja v duši ali zagospodari duši, ki ni več odvisna od zunanjih dejavnikov. Povedano na kratko, ko je duša napolnjena z duhom. Vsakdanje radosti pa nas kaj hitro zapuščajo, ko dokaj zunanji, zemeljski dejavniki, ki so nekoč omogočili duši veselje ali radost, niso več prisotni ali zanjo niso več zanimivi.

Sreča, biti srečen ali občutiti srečoje duhovna prisotnost v eterskem telesu.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503230514915







Domov
Powered By GeekLog