Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503225650380
Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 9.del

petek, 21. junij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Homeopatskozdravilo bele omele, ki ga pridobivajo iz rastlinskega parazita–bele omele, ki gosti, če se ne motim, na kalifornijskem hrastu, služi krepitvi imunskega sistema in centripetalnih sil oblikovanja v neposredni bližini tumorskega izziva.

Ne boste verjeli, moči bele omele zmorejo celo poiskati lokacijo neoplazije in jo z našimi močmi dodobra ogreti, včasih izgleda, da celo malce preveč. Ravno zato nas bodo zdravniki homeopati na soočenje z belo omelo poprej dobro in postopoma pripravili morda z nekaterimi ravnokar omenjenimi homeopatskimi zdravili. Bele omele pa ne priporočajo za boj proti malignim tumorjem, ki se poizkušajo širiti v glavi. Saj veste, priklicati velike moči toplote v glavo, kjer živita naš duh in/ali budna zavest, ne bo ravno najbolj modra poteza.

V primeru, da bi jemali Viscumcompositum forte ali Iscador (avstrijsko poimenovanje zdravila iz bele omele) v pretumoralni fazi, bi skorajda vsi simptomi, ki nakazujejo skorajšen pojav nekontrolirane rasti, v času enega meseca izginili. Naj vas spomnim, da ritem eterskega telesa, ki omogoča tudi neobrzdano množenje celic, živi in deluje skozi osemindvajset dnevni ciklus.

Zdravnik vam bo ob rednih pregledih skorajda zagotovo svetoval, da belo omelo redno jemljete vsaj 6 mesecev do enega leta, vse dokler se imunski sistem v kaotični coni ne bo popolnoma stabiliziral in zagospodaril. Za belo omelo in ostala homeopatskazdravila pravijo, da jih lahko jemljemo, četudi smo na citostatikih, hormonski ali radiumcobalto terapiji. Kako boste vozili paralelni slalom med obema medicinama, da bo zdravljenje čimbolj uspešno, s čim manj zapleti, stranskimi učinki, recidivi, vam bodo nekateri zdravilci ali zdravniki homeopati že razložili. Brez skrbi, za nekaj tako pomembnega ne bo treba v Italijo ali Avstrijo. »Iz vaših ust v Božja ušesa,« bi pripomnila naša znanka Orjana.

V primeru, da je vsaj polovico tega, kar ravnokar berete res in če smo prav razumeli, bi lahko rekli: »Če bomo resnično vedeli, zakaj in kako tumor nastane in zakaj lahko zavzame maligne značilnosti, se mu bomo z veliko večjo voljo, zaupanjem in učinkovitostjo izognili ali vsaj učinkovito zoperstavili.

Naj vas še enkrat spomnim, da so izza snovnega fenomena–malignega tumorja prisotne tudi moči ali sile vzorcev ali dvojnikov: skrbi, jeze, strahov, žalosti, ki jih bo potrebno prepoznati ter se v njihovih vrstah naučiti vzpostaviti red in ravnovesje. To nam bo uspelo le, ko se bomo v celoti zavedali, kaj vse v nas živi ali s čim vse se vsakodnevno »igramo«in komuvse vsakodnevno dovoljujemo vstopanje, krepitev ter prevlado nad našim ali bolje nam kot bistvu – duhu. S primernimi strategijami krepitve nas kot duha, iz katerega vse izvira in se vse k njemu tudi vrača, s prevzgojo naše duše ter njenega uma in ega (vsota vseh vzorcev in dvojnikov kot zaviralcev naše osebnostne rasti), bomo pridobivanju harmonije že mnogo bližje(glej vaje krepitve duha in prevzgoje duše).O tem pa kaj več ob drugi priložnosti.

Poglejmo si značilnosti in moči bele omele. Verjamem, da to rastlino ali zajedavca že vsi poznate, kaj pa se v njej še skriva in kakšne procese v nas aktivira, pa ni vsem tako zelo poznano, čeprav jo v naravnem zdravilstvu uporabljate kot čaj za uravnovešanje krvnega tlaka, motenj pri menstruaciji, pri zaustavitvi krvavitev,…

Na orientacijo zimzelenih listov, ki rastejo čisto s svojimi zakoni in ritmom, ne vplivajo niti moči geotropizma niti fototropizma, saj se rastlina emancipira, tako od zemeljskih kot tudi od sončnih sil. Klorofil se v listih ohranja celo v temi gozda. Plodovi bele omele dozorijo pozimi, in to brez prave toplote. Težko bi našli rastlino, ki bi imela tako močni obe orientaciji (navzgor proti nebu in navzdol v smeri zemlje). Izgleda, da je nekako zaostala v evoluciji, saj tudi ne zmore rasti, tako kot rak ne zmore obstajati brez gostitelja.

Homeopatska bela omela se odreka zemeljskim silam težnosti, snovnosti in se obnaša ravno nasprotno kot rak, ki se povezuje z Zemljo in eterskimi silami. Rak si nekako hoče izgraditi svoje telo kot snovni instrument, bela omela v homeopatski obliki pa se upira tako Zemlji (materija), kot tudi proliferaciji ali množenju celic. Victor Bott v svoji dolgoletni zdravniški praksi svetuje Iscadortudi osebam, ki se zdravijo s citostatiki, saj ne povzroča nobenih težav, zato ga lahko brez prekinitev uporabljajo vrsto let. Ne deluje na slepo, temveč koncentrira svoje delovanje v cono okrog tumorja, kjer aktivira prihod, sestop imunskega sistema in z njim povezan dvig telesne temperature. Bolniki, ki so ga uporabljali, so lahko bili obsevani z veliko večjimi dozami radioaktivnih žarkov. Zaenkrat je to edino zdravilo, pa čeprav homeopatsko, ki krepko okrepi obrambne sposobnosti strukturiranja in preobrazbo vegetativnih sil rasti v sile oblikovanja. Kirurškega skalpela zaenkrat še ne zmore nadomestiti, v veliki večini primerov pa rast tumorja dovolj hitro zaustavi. Injekcijsko terapijo, ki vam jo bo predpisal marsikateri zdravnik-homeopat, boste morali sprejemati skozi kožo, in sicer v bližino tumorja.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503225650380Domov
Powered By GeekLog