Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190423160736598
Imamo en planet, ohranimo ga!

torek, 23. april 2019 @ 16:07 CEST

Uporabnik: Sonce

WWF Adria poziva državljanke in državljane, da se na letošnji dan Zemlje povežejo z naravo in naredijo majhne, ampak velike korake za naš planet
Dan Zemlje, ki smo ga obeležili 22. aprila, je opomnik o pomembnosti ohranjanja našega skupnega doma. WWF Adria poziva državljanke in državljane da se na letošnji dan Zemlje povežejo z naravo in naredijo majhne, a pomembne in velike korake za naš planet. To je priložnost za vsakodnevne odločitve kot so recikliranje, ponovna uporaba, opustitev plastike za enkratno uporabo in podpora trajnostnim izdelkom in rešitvam za zmanjšanje našega vpliva na planet.  

Zemlja se sooča s podnebnimi spremembam in izgubo biotske raznovrstnosti. Naša dolžnost je, da zagotovimo trajnostno prihodnost planeta. Narava je lahko brez ljudi, ampak mi ne moremo brez nje, zato je pomembno da spoznamo, da je trajnostni razvoj edini od katerega imajo korist narava in ljudje.

Na to je opozoril David Attenborough, WWF-ov ambasador, naravoslovec in pripovedovalec Našega planeta, ob začetku predvajanja te pomembne dokumentarne serije.  »Sami sebi smo postali največja grožnja, ampak ni še prepozno, da se soočimo z vsemi težavami, ki smo jih sami ustvarili, ampak reagirati moramo zdaj. Kot vrsta smo se pokazali kot strokovnjaki za reševanje problemov, a ne v tem primeru. Imamo priložnost, da ustvarimo trajnostni svet, s čistim zrakom in vodami, neomejeno energijo in bogatimi ribjimi zalogami, “ je dejal Attenborough.

Da pa bi pokazali, da je drugačen, trajnostni svet mogoč je WWF Adria zbrala partnerje in predstavila njihove primere dobre prakse, ki so predstavljeni na platformi Narava za ljudi. Vsaka od teh zgodb je inspiracija za nove ideje. Z opisom korakov, kako je bil  projekt dobre prakse izpeljan, ga je mogoče zlahka uporabiti.

„Z zbiranjem uspešnih primerov sinergije med ljudmi in naravo delimo načine in korake, do uspeha. Inspirirati in premakniti želimo vse več ljudi, da bi tudi sami šli po tej poti.  Vsi lahko več doprinesemo k varovanje biotske raznovrstnosti in skupaj rešimo izzive,“ je dejala Kasandra-Zorica Ivanić iz WWF Adrie.

Bralcem so na spletni strani na voljo vse podrobnosti uspešnih projektov, ki jih lahko ponovijo in delijo z drugimi za katere mislijo, da bodo lahko pomagali. „Naj bo letošnji dan Zemlje priložnost, da razmislimo o našem odgovornem ravnanju, da bi ohranili naš skupni dom,“ je zaključila Ivanićeva.

O WWF-u                 
WWF je ena največjih in najbolj spoštovanih neodvisnih organizacij za varstvo narave, ki s skoraj petimi milijoni privržencev in globalnim omrežjem deluje v več kot sto državah. Poslanstvo WWF je ustaviti degradacijo Zemljinega naravnega okolja in graditi prihodnost, v kateri ljudje živijo v sožitju z naravo skozi ohranjanje svetovne biotske raznovrstnosti, zagotavljanjem trajnostne uporabe obnovljivih naravnih virov in spodbujanjem zmanjševanja onesnaževanja ter potratne porabe.

Za več informacij od delu WWF v regiji obiščite: http://adria.panda.org/sl/.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190423160736598Domov
Powered By GeekLog