Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2017030510364030
Kdo v Sloveniji naredi najboljši Sladoled ali kavo

nedelja, 5. marec 2017 @ 10:36 CET

Uporabnik: monika.kubelj

Izjemen obisk in zadovoljni razstavljavci na Gast 2017 konec februarja pričajo o še enih uspešnih sejmih. Pester razstavni in kulinarični program, strokovno podkovane delavnice in tekmovanja na mednarodni ravni so privabili več kot 15.000 obiskovalcev. Kdo je letos podiral rekorde in kje se dobijo najboljši sladoledi in koktejli?

Obiskovalci so lahko spoznavali mednarodne ponudnike hrane in pijače, sladoleda, slaščic in pekovskih izdelkov. Spoznali so najnovejše trende in smernice v gostinstvu in hotelirstvu. Razstavljalci so za obiskovalce pripravili zanimive prezentacije, degustacije in brezplačne delavnice. Istočasno je potekal tudi sejem Alpe Adria Natour in oba sejma je bilo moč obiskati z eno vstopnico.

Obiskovalci so lahko sodelovali tudi na delavnicah priprave KAVE, ki so potekale na razstavnem prostoru podjetja GASTPRO d.o.o. Tematika delavnic je zajemala področja priprave popolnega espressa in pravilne recepture za moderni espresso, prezentacijo priprave t.i. Signature napitkov, Latte art delavnice, Hand brew prezentacije ter Cupping okušavanje kav s celega sveta.
Na delavnicah PRIPRAVE SLAŠČIC za predstavitev v vitrini so svetovni mojstri prikazali pripravo klasičnih tort na enostaven način, sladoledov na palčki, semifreddov in še mnogo drugih slaščic. Delavnice so bile izvedene pod pokroviteljstvom podjetij CARPIGIANI in MAKABO d.o.o. Francoski kulinarični mojster slaščic Naser Gashi je na SLAŠČIČARSKIH in PEKARSKIH delavnicah LaGanache predstavil pripravo macaronsa, soufflea, choux princes krofa in torte Fraisier.
Najboljši italijanski mojstri so vodili ŠOLO PIZZE, v kateri so letos premierno predstavili pripravo t.i. pizze z zrakom. Nov trend priprave tovrstne pizze je navdušil naše udeležence v šoli pizze, saj je pizza, zaradi dodanega zraku v testu, boljše prebavljiva. Posebnost pizze je valovita in mehurčkasta vrhnja plast, ki je rezultat dodajanja zraku. Postopek priprave tovrstne pizze pa narekuje, da se sveže sestavine dodaja šele po peki testa. Udeleženci šole so prejeli diplomo o sodelovanju. Slovensko vegansko društvo pa je na BIO/VEGANSKIH delavnicah predstavilo najnovejše smernice priprave veganskih jedi. Društvo barmanov Slovenije pa je vodilo delavnico priprave KOKTAJLOV.
Na seminarju, ki ga je vodila Nataša Mežnarič, diplomirana sanitarna inženirka in strokovna sodelavka Zdravstvene fakultete, so udeleženci izvedeli kako se pripraviti na inšpekcijski nadzor.
Zanimiv del sejma so vsako leto tudi TEKMOVANJA, tako državna kot tudi na mednarodni ravni. Kdo so zmagovalci? Več na www.luksuz.net.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2017030510364030Domov
Powered By GeekLog