Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20100617215634565
Ovsena kaša proti zaprtju

nedelja, 21. maj 2017 @ 16:03 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Sestavine (za 2 osebi):
• 100 g ovsenih kosmičev
• 50 g suhih sliv
• 3 žlice rožičeve moke (fino mlete)
• 2 žlici melase ali javorovega sirupa
• 1 žlička cimeta

Priprava:
Ovsene kosmiče in narezane suhe slive čez noč skupaj namočimo v vodi. Zjutraj primešamo cimet in pristavimo. Med kuhanjem stalno mešamo, da se kosmiči ne primejo dna. Ko se kaša zgosti (približno minuta vretja), odstavimo ter primešamo rožičevo moko in sladilo.

Komentar:
Slive izboljšujejo tek in prebavo, uravnavajo telesne tekočine in pomirjajo jetra. Oves krepi prebavila, živčevje in vitalno moč. Uravnava krvni sladkor, pospešuje prebavo in izločanje strupenih ostankov presnove. Je najboljši organski vir silicija, ki je nujen za krepitev sluznic prebavil.

Rožiči so bogati s čreslovinami in zelo koristni za urejevanje prebave, saj med prebavljanjem vežejo nase strupene snovi v črevesju. Melasa je z rudninami najbolj bogato sladilo, ki ne zakisa telesa. Je odličen organski vir železa, kalcija in magnezija.

Namig:

Za uravnavanje črevesne flore lahko kaši na koncu primešamo še sojin ali navadni probiotični jogurt. Če jo želimo ponuditi kot zdravo sladico, pa jo obogatimo s smetano

Več o krepilnih receptih in o tem kako ukrepati in se težav s prebavo, dihali, sečili in ušesi (tudi pri otrocih) lotiti na naraven način (s hidroterapijo, masažo, aromaterapijo, fitoterapijo, dietoterapijo,…) namesto s kopico kemije v takšnih ali drugačnih tabletkah, si preberite v novo izdani knjigi projekta Skupaj za zdravje človeka in narave: Vojna ali mir z bakterijami, avtorjev Adriane Dolinar, Sanje Lončar, Katje Podergajs in Rajka Škariča.

Knjigo lako kupite v Sončni trgovini:
http://sonce.e-trgovina.com/productdetail-prodid-4428.html

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20100617215634565Domov
Powered By GeekLog