Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20100602101648285
Sobota s Hospicem

sreda, 2. junij 2010 @ 10:16 CEST

Uporabnik: Sonce

Sobota s Hospicem

Bližamo se 6. juniju, dnevu, ko je pred 15 leti začelo delovati Slovensko društvo hospic. Ta lep jubilej našega poslanstva bi želeli povezati z novo zgrajeno prvo Hišo hospica v Sloveniji in ji vdihnili življenje, še preden pridejo vanjo tisti, ki jim je namenjena.

V »soboto s hospicem«, kot smo poimenovali praznovanje v soboto, 5. junija, bomo odprli vrata vsem, ki bi si želeli ogledati objekt in se srečati z ljudmi iz naših vrst. Morda vas zanima vrsta predavanj in pogovorov o našem poslanstvu, želite vedeti več o namestitvi v hiši hospica in oskrbi umirajočih?

V treh sklopih bomo strokovni delavci in prostovoljci predstavili programe hospica, ki s svojo naravnanostjo k skupnosti zapolnjujejo vrzel potrošniške družbe, vse prevečkrat zaznamovane s prevladujočim individualizmom in površnimi, plitvimi vrednotami. Hospicu ne gre za »imeti«, temveč za »biti«, za kakovostno bivanje tudi v poslednjih dneh.

Govorili bomo o:

Umiranje in smrt sta v naši družbi videna predvsem kot medicinski problem, prežet s številnimi strahovi in predsodki. Celostni pristop hospica naredi človekovo poslavljanje od življenja bolj humano; zajema vse njegove potrebe – poleg telesnih še zlasti čustvene in duhovne. S podporo svojcem skušamo obnoviti družinsko harmonijo, ki jo umirajoči potrebuje.

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite

v soboto, 5. junija, v HIŠI HOSPICA na Hradeckega ulici 18, v Ljubljani
med 12. in 16. uro.

Dostop je mogoč z mestnim avtobusom št. 11, do postaje pri Streliški ulici, zatem pa peš po brvi čez Grubarjev kanal in nekaj metrov na levo do hiše.

Parkiranje z avtomobili pred samo hišo ni mogoče, je pa možno parkirati na Streliški ulici in bližnji okolici.

Vstop prost.

Slovensko društvo hospic
Gosposvetska 9
1000 Ljubljana
tel.: 01 420 52 60, e-mail: hospic@siol.net

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20100602101648285Domov
Powered By GeekLog