Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20100521141352961
Promocija prostovoljstva na festivalu - Igraj se z mano

petek, 21. maj 2010 @ 14:13 CEST

Uporabnik: Sonce

Slovenska filantropija se bo z namenom promocije prostovoljstva udeležila festivala »Igraj se z mano«, ki bo od 25. do 28. maja potekal na Prešernovem trgu, vsak dan od 9:00 do 13:00. Festival letos že četrto leto organizira Zavod za usposabljanje Janeza Levca.

Prostovoljske organizacije v Slovenski mreži prostovoljskih organizacij vabimo, da se dogodka udeležite skupaj z vašimi uporabniki, saj bo dogodek ponudil veliko zanimivosti. Vse mimoidoče bi radi informirali o različnih možnostih prostovoljskega dela, zato vas prosimo, da nam sporočite vaše aktualne potrebe po prostovoljcih.

Te nam lahko sporočite z vpisom v posredovalnico prostovoljskih del na www.prostovoljstvo.org , lahko pa tudi po elektronski pošti. V slednjem primeru nam tudi potrdite, ali lahko potrebo objavimo v spletni posredovalnici.

Ob stojnici Slovenske filantropije, kjer bodo posamezniki izvedeli več o prostovoljstvu, bodo mimoidoči lahko izdelali svoj grafit, sodelovali v družabni igri in preizkusili svoje znanje v prostovoljskem kvizu, za zabavo najmlajših pa bo poskrbel prostovoljski medvedek. Kdor bo s seboj prinesel majico, mu jo bomo s pomočjo sitotiska opremili s sloganom Recikliraj se

Eno od vodilnih načel festivala je skozi igro spodbuditi otroke in mlade s posebnimi potrebami k aktivnemu soustvarjanju in na tak način uresničevati idejo vključenosti vseh ljudi v družbo ne glede na njihovo drugačnost. Pri brisanju mej med »normalnostjo in drugačnostjo« veliko vlogo odigrajo tudi prostovoljci, ki s svojo nesebično pomočjo otrokom s posebnimi potrebami pomagajo pri šolskih in obšolskih dejavnostih ter jim nudijo moralno oporo pri vključevanju v družbo.  

Vabljeni!

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20100521141352961Domov
Powered By GeekLog