Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2010021012334559
Pomoč slovenski državljanki

sreda, 10. februar 2010 @ 12:33 CET

Uporabnik: Sonce

PROŠNJA ZA POMOČ SLOVENSKI DRŽAVLJANKI PRI VRNITVI V SLOVENIJO

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje je humanitarna, neprofitna organizacija, ki je namenjena ljudem s težavami v duševnem zdravju in že petnajst let uspešno izvaja različne programe na tem področju.

Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč slovenski državljanki s hudimi zdravstvenimi težavami pri vrnitvi v Slovenijo. Med potovanjem po Indiji je zaradi hudih zdravstvenih težav zamudila rok za podaljšanje vize, zaradi česar je že en mesec zaprta v vojaško nadzorovani bolnišnici. Pred kratkim se je sojenje zaključilo in dekle sedaj v priporu čaka na izpustitev.

Dekle nima urejenega zdravstvenega zavarovanja za tujino, kot tudi ne sorodnikov, ki bi ji lahko finančno pomagali. Dekletu vsak dan bivanja v priporu močno ogroža njeno že tako kritično zdravstveno stanje. Edina možnost, da ne pride do še hujših zapletov glede zdravstvenega stanja, je po naši presoji, čimprejšnja vrnitev in takojšnje zdravljenje v Sloveniji.

Prosimo vas za pomoč, saj je dekle brez finančnih sredstev za vrnitev v Slovenijo in zaradi njenega kritičnega zdravstvenega stanja po zahtevah Indije potrebuje zdravniško spremstvo. Okvirni predračun za njeno vrnitev po podatkih MZZ znaša minimalno 3000 EUR (transfer dekleta iz pripora do letališča, letalska karta za dekle in zdravnika, spremstvo in prenočišče za zdravnika).

S skupnim prizadevanjem lahko pridemo do potrebnih finančnih sredstev, ki jih dekle potrebuje za vrnitev v Slovenijo. Veseli bomo vsakršnega prispevka. Vašo donacijo lahko nakažete na številko računa: 03100-2000022633 SKB d.d., sklicna številka 00 507, namen: pomoč za vrnitev; ŠENT, Cigaletova 5, 1000 Ljubljana.

Društvo Šent zaradi varovanja osebnih podatkov ne sme objavljati nobenih podatkov o identiteti dekleta. Prosimo za razumevanje.

Za vašo donacijo se vam bomo zahvalili z objavami na naših spletnih straneh www.sent.si, v naših in drugih publikacijah (Jana,…). 

Za vsa vprašanja smo vam dosegljivi na tel.št. 031 740 019.

V upanju na vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

V sodelovanju s timom pripravila:                                  Izvršni direktor
Tina Širnik, univ.dipl.soc.del.                                         mag. Nace Kovač

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2010021012334559Domov
Powered By GeekLog