Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20100109224621490
Vabilo na 5. Tradicionalni dobrodelni spinning za pomoč otrokom z astmo

četrtek, 7. januar 2010 @ 09:00 CET

Uporabnik: Sonce

V soboto, 16. januarja 2010 bo v prostorih fitnessa Fit & Fun na Dalmatinovi 2 v Ljubljani med 11.00 in 19.00 potekal 5. Tradicionalni dobrodelni spinning za otroke z astmo, ki ga organizira društvo Astma in šport s partnerji pri projektu, podjetjem BTC in farmacevtsko družbo Lek, članom skupine Sandoz.

Vsi ljubitelji Spinninga in drugi, ki se želite spoznati z njim ter ob tem pomagati otrokom z astmo, vabljeni, da se pridružite ultra-kolesarju Marku Balohu ter drugim športnikom. Organizatorji so letos poskrbeli, da bo kolesarjenje popestrilo nekaj najboljših Spinning vaditeljev v tem delu Evrope, na zaključnem žrebanju nagrad pa bo podjetje VitaSpin srečnemu udeležencu akcije podelil Spinner kolo.

V Društvu Astma in šport poudarjajo pomen zdravega načina življenja in telesne aktivnosti za boljše življenje z astmo. S projektom tradicionalnega dobrodelnega spinninga želijo v javnosti okrepiti razumevanje najpogostejše kronične nenalezljive bolezen otrok in mladine ter prikazati, kako si lahko oboleli olajšajo življenje na aktiven način.

»Za učinkovito zdravljenje astme so ključna tako zdravila kot zdrav način življenja nasploh. Pravilno dihanje, sproščenost ter obvladovanje strahu in tesnobe so izredno pomembni med poslabšanjem astme. Aktivni pristop k nadzorovanju astme se izkaže s podaljšanim obdobjem brez simptomov ali hujših poslabšanj bolezni,

«
razlaga mag. Uroš Reisman iz društva Astma in šport in dodaja, da tudi vse večja onesnaženost ozračja in kemizacija bivalnega okolja vplivata na vedno večje število obolelih.

Na tradicionalnem dobrodelnem spinningu bo ultra-maratonski kolesar Marko Baloh, ki je tudi sam astmatik, kolesaril nepretrgoma 8 ur. V tem času se mu bodo med drugimi pridružili nekateri slovenski vrhunski športniki in druge kolesarske ekipe. »Sicer pa lahko sodeluje kdorkoli, ki želi združiti prijetno s koristnim, vadbo za zdravo telo in dobrodelnost,« vabi Marko Baloh.

Vsak, ki se bo pridružil, bo za eno uro kolesarjenja na sobnem kolesu prispeval 8 evrov, izkupiček celotnega dneva pa bo namenjen otrokom z astmo, ki jim bo društvo Astma in šport omogočilo brezplačno letovanje. Sredstva bodo še dodatno prispevali iz farmacevtske družbe Lek, član skupine Sandoz ter podjetja BTC.

Mesto za Spinning lahko rezervirate pri Poloni Gosar Rankovič na e-naslov lony@siol.net oziroma po telefonu na 040 160 056.  Več informacij je na voljo tudi na www.markobaloh.com, www.spinning.com in www.asthmasport.com

V imenu članov se vam zahvaljujemo za pomoč pri obveščanju javnosti!

Novinarska konferenca bo ob zaključku Spinninga ob 19.00 v centru Fit & Fun, kjer bo poskrbljeno tudi za prigrizek in družabno srečanje športnikov. 

Društvo astma in šport

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20100109224621490Domov
Powered By GeekLog