Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2009110600054619
Unicef predstavlja: Ni mi vseeno

petek, 6. november 2009 @ 00:05 CET

Uporabnik: Sonce

Glasbeno-vizualni dogodek in zabava ob zaključku UNICEF-ovega multimedijskega natečaja in ob 20. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah –  Nastopajo Murat&Jose, Leaf-fat, Pižama, DJ Borka, DJ Bakto, DJ Woo-D, Bboy skupina Sweet with style... - Vstop brezplačen!

UNICEF-ov dogodek "Ni mi vseeno" bo v petek, 20. novembra, Kino Šiška spremenil v multimedijsko mravljišče mladih iz vse Slovenije. Na dogodku se bo od 18. do 22. ure brejkalo, skrečalo, repalo, beatboxalo, pelo, godlo in plesalo ter tako pomenu primerno proslavilo 20. obletnico najpomembnejšega dokumenta otrok našega planeta – obletnico sprejema Konvencije o otrokovih pravicah.

Hkrati se bomo spomnili, da obstajata dve plati enega sveta, in sicer z multimedijskimi projekti, prijavljenimi na UNICEF-ov ustvarjalni natečaj z naslovom "Ni mi vseeno", katerega zmagovalci bodo znani prav na tem, istoimenskem dogodku, s katerim se natečaj tudi zaključuje.

Razstava na natečaj prijavljenih multimedijskih projektov bo obiskovalce pozdravila ob vstopu v preddverje Kina Šiška, dopolnil pa jo bo tudi vizualni projekt "Namenoma" večkrat nagrajenega kolektiva oblikovalcev in street artistov Zek Crew. Spust v Malo dvorano obeta urbane užitke ob skrečanju ljubljanskih vitezov vinila DJ-jev Borke in Dada in plesnem plesnem performansu Bboy skupine Sweet with style, ki ji bo glasbeno podlago dajal DJ Woo-D.

V Veliki dvorani bo za krohotajoč potek večera skrbel prekaljeni odrski maček, glasbenik, stand-up komik in raper Pižama. Da je ustna votlina vrhunski inštrument bosta dokazala naša najboljša beatboxerja Murat in Zhiga, sledila pa bosta še glasbena vrhunca – najprej bo z bandom nastopil najuspešnejši slovenski hip hop dvojec Murat&Jose,  za konec pa ga bodo v svojem značilnem in v živo najboljšem stilu odžagali post hardcore rockerji Leaf-fat, ki bodo v Šiško prileteli naravnost s turneje po Nemčiji.

Med glasbenim dogajanjem bo v Veliki dvorani potekala tudi predstavitev zmagovalnih projektov multimedijskega natečaja "Ni mi vseeno", razglasitev zmagovalcev natečaja in podelitev nagrad. UNICEF Slovenija je natečaj razpisal v okviru evropskega projekta »Globalna ekonomija - globalna solidarnost: promocija razvojnih ciljev tisočletja«.

Natečaj je bil namenjen mladim od 14. do 20. leta, da aktivno razmislijo o razvojnih ciljih tisočletja (kot sta, denimo, "Izkoreniniti skrajno revščino in lakoto" ter "Doseči univerzalno zagotovitev osnovne izobrazbe") ter z uporabo različnih medijev pripravijo dela, s katerimi svetu povedo, da jim ni vseeno.  Prav poseben pomen pa bo dogodku dodala obletnica sprejema Konvencije o otrokovih pravicah, ki je bila sprejeta prav na ta dan, 20. novembra, pred 20. leti na seji Generalne skupščine Združenih narodov.

Konvencija predstavlja prvi pravno zavezujoč mednarodni dokument, ki na enem mestu vključuje celoten razpon človekovih pravic, vključno s civilnimi, kulturnimi, ekonomskimi, političnimi in socialnimi pravicami. Konvencijo je do danes ratificiralo že 192 držav, ki so se s tem obvezale, da bodo ustvarile nov, prijaznejši svet za otroke.

LINE UP

Velika dvorana (Katedrala):
Podelitev nagrad natečaja »Ni mi vseeno«
Murat & Jose band
Leaf Fat
Murat & Zhiga Beatbox session + predstavitev tehnike beatboxanja
Povezuje Pižama

Mala Dvorana (Komuna):
Dj Borka & Dj Dado Scratch Jam + in predstavitev tehnik skrečanja
Dj Woo-D in Sweet with style breakdance showcase + predstavitev tehnik plesa
Vj Ozo

Preddverje:
ZEK – vizualni projekt Namenoma

Več o Konvenciji o otrokovih pravicah:
http://www.unicef.si/main/zagovornistvo.wlgt

Več o Razvojnih ciljih tisočletja:
http://www.unicef.si/main/milenijski.wlgt

Več o programu in nastopajočih na dogodku NI MI VSEENO:
http://www.2plati1sveta.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2009110600054619Domov
Powered By GeekLog