Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20091101172421275
Z branjem čez ovire za aktivne počitnice otrok

nedelja, 1. november 2009 @ 22:31 CET

Uporabnik: Sonce

Zveza prijateljev mladine Slovenije in družba OMV Slovenija sta omogočili aktivne jesenske počitnice 120 otrokom iz Pomurja, Dolenjske in Primorske. Na taboru »Z branjem čez ovire« so otroci spoznavali čare branja in pisanja na drugačen in igriv način.

V letošnjih jesenskih počitnicah je Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) na pobudo družbe OMV Slovenija pripravila projekt »Z branjem čez ovire«, v okviru katerega je v domovih ZPMS v Kranjski gori in na Gorjah potekal petdnevni počitniški tabor za otoke iz socialno šibkejšega okolja. Na taboru, ki se zaključuje danes, so otroci veščine branja in pisanja osvajali skozi igro in druženje.

Vrhunec tabora se je zgodil, ko so 120 otrok iz Pomurja, Dolenjske in Primorske obiskali številni zanimivi gostje, med drugim pesnik, pisatelj in igralec Andrej Rozman Roza ter ekipa slovenskih smučarjev skakalcev na čelu z Jernejem Damjanom.

Že dan pred tem pa jim je izzive in radosti pri pisanju kriminalnih zgodb predstavila mlada slovenska pisateljica Tjaša Kokalj. Otroci so si na včerajšnji zaključni prireditvi slovesno izmenjali darila s predstavniki družbe OMV Slovenija, ki je tabor finančno podprla.

V petih dneh delavnic in iger pod strokovnim vodstvom mentorjev so otroci branje in pisanje spoznavali na zabaven način ter tako aktivno preživeli jesenske šolske počitnice. Na ZPMS ter družbi OMV Slovenija so uspeha prvega tovrstnega tabora veseli in si bodo prizadevali za dolgoročno sodelovanje, saj menijo, da je aktivno približevanje branja otrokom in mladim  še posebej v času povečane socialne krize izjemnega pomena.

Družba OMV Slovenija vsako leto del svojih sponzorskih sredstev namenja za socialne projekte. Tako so letos kot aktualno problematiko prepoznali težave pri branju in pisanju, s katerimi se spopadajo  številni slovenski osnovnošolci, in se odločili za aktivno sodelovanje pri reševanju le-te. ZPMS se je na njihovo povabilo k sodelovanju z veseljem odzval.

Valentina Danev, predstavnica za stike z javnostmi družbe OMV Slovenija je o včerajšnjem druženju povedala: »Otroci so s pripravljenim programom res presegli vsa naša pričakovanja, saj so nas pričakali s petjem, plesom ter s krasno predstavo o branju, povrhu vsega pa smo dobili še čudovita, ročno izdelana knjižna kazala. Tako otroci kot njihovi mentorji so se zelo potrudili, kar nas nadvse veseli.«

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20091101172421275Domov
Powered By GeekLog