Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20091023190938804
Okrepite imunski sistem, da boste čez zimo ostali čili in zdravi

sreda, 11. november 2009 @ 07:55 CET

Uporabnik: Pozitivke

PharmaCare svetuje:
Okrepite imunski sistem, da boste čez zimo ostali čili in zdravi

Imunski sistem nas ščiti pred boleznimi, zato moramo še pred zimo poskrbeti za izdatno okrepitev. Jeseni, dokler je vreme še prijazno in v naravi najdemo sveže sadje in zelenjavo, moramo to izkoristiti, telo čim bolj okrepiti in poskrbeti za vnos potrebnih zaščitnih hranil. Čez zimo nam bo to hvaležno vračalo z zaščito pred nadležnimi sezonskimi prehladi in gripo.

Gibanje na svežem zraku krepi
Organizem za normalno delovanje potrebuje redno telesno dejavnost in zadostno količino kisika. Dnevno si privoščite vsaj krajši sprehod po svežem zraku in ob tem ne pozabite na globoko dihanje.

Stres slabi imunski sistem
Če ste nenehno izpostavljeni stresu, čim prej poskrbite za ustrezno sprostitev. Tudi če vam v tem trenutku to še ne povzroča vidnih zdravstvenih posledic, škoduje dolgoročno. Izpostavljenost stresu med drugim tudi zmanjšuje absorpcijo pomembnih hranil v telesu, kjer gre najbolj izpostaviti vitamine B-kompleksa. Izredno se poveča tudi potreba po vitaminu C. Joga, meditacija ali sprehod v naravi pomagajo k ponovni vzpostavitvi harmonije telesa in duha.

Življenjsko okolje lahko vpliva pozitivno in negativno
Ustvarite si varno domače zavetje, ki bo krepilo vaše zdravje. Znebite se toksičnih elementov v vašem domu, vključno z naravi neprijaznimi detergenti, praški in čistili. Ravnajte ekološko in uporabljajte čistila, ki so nežna do človeka in narave.  

Poskrbite, za zdravo prehranjevanje in izdatne količine antioksidantov
Pri zdravem prehranjevanju gre največ pozornosti posvetiti kakovosti hrane, ki jo zaužijemo. Polnovredna prehrana ekološkega izvora nasiti hitreje, telesu prinaša bistveno več pomembnih hranil in ga obenem ne obremenjuje s sintetičnimi dodatki. Obroke sestavljajte raznovrstno in ob tem poskrbite, da boste s hrano v telo vnesli zadostne količine antioksidantov, kot so vitamini A, C in E. Za dobro absorpcijo hranil iz zaužite prehrane je zelo pomembna tudi zdrava črevesna flora, ki jo dodatno okrepite z uživanjem probiotičnih kultur. Poskrbite tudi za srce in ožilje z uravnoteženim vnosom esencialnih omega maščobnih kislin.

V prodajalnah PharmaCare in VitaCare v Mariboru, Kranju in Novi Gorici vas čaka pestra ponudba naravnih rešitev za okrepitev odpornosti. Ne čakajte zime, ukrepajte zdaj.

Več namigov:
www.pharmacare.si
www.vitacare.si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20091023190938804Domov
Powered By GeekLog