Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20090710222444690
Ljubezen brez napetosti in skrbi

ponedeljek, 10. avgust 2009 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Orgazem je odvisen od vaše sposobnosti sprostitve. Utrujenost, zaskrbljenost, napetost, vse to so razlogi, da se težko sprostite in si zaprete pot do orgazma.

Na 24.ur.com pišejo, da je za orgazem pomemben odnos do partnerja. Čeprav boste kdaj še tako potrebni telesnega in čustvenega ugodja, ki ga prinese ljubezensko občevanje, se zna zgoditi, da zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne boste mogli doživeti orgazma. Ne ženite si tega preveč k srcu, takim stvarem se ponavadi da pomagati in jih urediti z malo truda.

Precej bolj odločilnega pomena za to, ali boste doživeli orgazem ali ne oziroma kako pogosto ga boste, je vaš odnos do partnerja. Pri skoraj vseh ženskah je jeza nezdružljiva z orgazmom. Če iz kakršnegakoli razloga čutite neprijaznost ali zamero do partnerja, potem se čustveno obvladujete, morda celo nevede, to pa pomeni, da je vaša normalna spolna odzivnost ovirana in se ne morete sprostiti.

Orgazem se začne v glavi in če z glavo nekaj ni v redu, potem tudi telo ne more slediti dražljajem. Dober seks je bolj kot karkoli drugega odvisen od dobrih odnosov. To še posebej velja za ženske, ki ponavadi težje kot moški ločijo spolno odzivnost od svojega drugega čustvenega sveta.

Negativen odnos do spolnosti

Strokovnjaka s področja spolnosti Maurice Yaffe in Elizabeth Fenwick ugotavljata, da je pri nekaterih ženskah nesposobnost orgazma morda del negativnega odnosa do spolnosti. Tu gre za čustvene ovire, o katerih smo na naših straneh govorili v članku, kjer smo vas spodbujali, da se nehate obvladovati in da si daste duška. Morda ste take vrste človek, ki se rad obvladuje in ki ne reagira čustveno, pa naj se zgodi karkoli. V takem primeru je misel, da bi se spozabili ob orgazmu, prava strahota. Morda je za vašo zavrtost kriva tudi skrb, da bi bili videti neprivlačni, nedostojanstveni, celo smešni v partnerjevih očeh, če bi se spustili z vajeti.

Med seksom se skušajte koncentrirati le na trenutne občutke, ki vas obdajajo. Nikar se ne ukvarjajte z dejstvom, da morate za vsako ceno ugajati partnerju, v bojazni, da bi postal nestrpen, če vam ne bo pričaral orgazma, saj boste zaradi tega pozabili na svoje užitke. Poskušajte izključiti vse ostalo in se osredotočite le na tisto, kar sami čutite.

Pravo razpoloženje za orgazem

Poskrbite za svoj čas in intimnost, da vam ne bo treba seksati z občutkom, da vas bo kdo prekinil ali preganjal. Če imate majhne otroke, ideja, da bi se pred njimi zaklenili v spalnico, pa vam ni po godu, jih dajte v varstvo in uživajte s svojim partnerjem. O važnih stvareh, kot so delo, denar, kariera, šolanje otrok ali kakšna druga kočljiva tema, se, če se le da, ne pogovarjajte pol ure pred seksom, saj vam bo uničilo željo in poželjivo atmosfero. Prav tako poravnajte vse morebitne prepire pred odhodom v posteljo. Tako imenovani 'make up' seks je namreč včasih le partnerjevo izkoriščanje, da bi se pobotal z vami in prekril resnične težave. Če se počutite napeti, delajte vaje iz relaksacije, pred pričetkom ljubljenja pa se skušajte preusmeriti v bolj živahno razpoloženje. Dejstvo je, da je spolno občevanje eden od najboljših načinov sprostitve. Če se dovolj sprostite, da dosežete vrhunec, krasno, a nikar ne bodite razočarani, če temu ne bo vedno tako. Če trenutno bolj redko doživljate orgazem, posebno pa, če ste ga s prejšnjimi partnerji veliko bolj intenzivno, lahko razlog poiščete tudi pri svojem trenutnem partnerju, ki vas morda ne draži dovolj dobro ali pa se vam ne posveča tako kot bi bilo treba. Morda je vaš moški, kot mnogi drugi, prepričan, da je za vaš orgazem potrebnih le nekaj močnih sunkov s penisom, morda pa tudi vi ne pomislite, da bi bilo drugače, če bi zadržal izliv in se pač predate usodi, še pišejo na 24ur.com.

Vir: 24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20090710222444690Domov
Powered By GeekLog