Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2009061411544223
Nova knjiga: Gradnja z naravnimi materiali

nedelja, 14. junij 2009 @ 11:54 CEST

Uporabnik: Pozitivke


Nova knjiga:Gradnja z naravnimi materiali

Brez arhitektov se nam zdi nemogoče razmišljati o gradnji hiše. Za stanovanje v stanovanjskem bloku se zadolžimo za dolgo obdobje in najverjetneje porabimo veliko preveč časa samo za to, da si omogočimo streho nad glavo. Potem postanemo na svoje 'žulje' še preveč navezani in to nas velikokrat ovira, da bi se na poti učenja – saj to življenje je – premaknili naprej.

Miro Žitko je že pred leti začutil, da je življenje lahko tudi preprosto. Potrebuješ nekaj hrane, prenočišče, delo, ki te veseli in ljudi s katerimi ti je lepo.

Hiša, ki jo je zgradil za vsega 1.000 eur, je zgrajena brez cementa. Lesena konstrukcija, ilovnati ometi, rabljena kritina, okna in vrata iz druge roke, doma narejeno preprosto pohištvo, nekaj materiala pa so podarili tudi prijatelji, skratka prava družinska hiša zgrajena v štirih mesecih.

Na vrtu si s partnerko sama pridelata hrano, v rastlinjaku, ki delno ščiti hišo pred dežjem, pa raste solata na 900 nadmorske višine celo zimo.

Letos je napisal knjigo Gradnja z naravnimi materiali, v kateri so opisani materiali v naravi, kje jih dobimo, kako pripravimo, na kaj moramo biti pazljivi pri njihovi uporabi. Opisane so tudi vse faze gradnje. Knjiga ima 150 strani in 300 barvnih fotografij.

Povezava za naročilo knjige je:
http://www.ekovas.si/index.php/knjigagradnja

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2009061411544223Domov
Powered By GeekLog