Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20090606124543148
Nova strategija EK za ublažitev negativnih posledic krize na zaposlovanje

sobota, 6. junij 2009 @ 12:45 CEST

Uporabnik: Sonce

Evropska komisija je v sredo, 3 junija, predstavila novo strategijo za ublažitev negativnih posledic krize na zaposlovanje. V sporočilu z naslovom "Skupna zaveza za zaposlovanje“ Komisija predlaga tri prednostne naloge: ohranjanje in ustvarjanje novih delovnih mest ter spodbujanje mobilnosti, nadgrajevanje znanj in njihovo prilagajanje potrebam trga dela ter povečanje dostopa do zaposlitve.

Med predlaganimi ukrepi so zagotovitev 19 milijard evrov načrtovanih izdatkov Evropskega socialnega sklada za pomoč ljudem, ki jih je prizadela gospodarska kriza, vzpostavitev novega sistema posojil za omogočanje mikrokreditov ljudem, ki bi običajno imeli težave s pridobitvijo sredstev za ustanovitev podjetja ali mikropodjetja.

Zaveza, da se po vsej EU zagotovi vsaj 5 milijonov pripravništev za mlade brezposelne, takojšnja pomoč za brezposelne, da se izognejo tveganju dolgotrajne brezposelnosti, itn. Predlogi Komisije bodo voditeljem držav članic EU predstavljeni na Evropskem svetu 18. in 19. junija 2009.

Več informacij je dostopnih na http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20090606124543148Domov
Powered By GeekLog