Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20090110185250466
Masaže - zdravilo proti stresu

četrtek, 29. januar 2009 @ 05:01 CET

Uporabnik: Pozitivke

Masaže - zdravilo proti stresu

Težava, ki pesti vsakogar med nami je težava današnjega časa, ki povzroči tudi marsikatero bolezen. To je STRES. Veliko bolezni je psihosomatskega izvora, to pomeni, da ne najdejo posebnega vzroka zakaj se je pojavila. Prav največ teh bolezni pa je kriv stres in to, da ga ne znamo ugodneje prebroditi.

Stres v določenih situacijah deluje tudi ugodno na organizem, saj povzroči povečanje adrenalina, vendar se stresi ne bi smeli ponavljati pogostoma. Tega pa večina med nami ne more preprečiti, saj je način življenja izredno naporen, človeku se kar naprej nekam mudi in podzavestno sprožamo stresne situacije. Masaža pa deluje protistresno, torej telo in dušo sprosti in pomiri. Tako se tudi počasi odpravljajo nadloge vsakdanjega stresa.

Klasična Masaža

Masaža je najstarejša in najbolj enostavna nega. Pomeni sistematično gladenje, gnetenje in tolčenje posameznih mišičnih sklopov ali celega telesa. Sprosti krčevitost, hkrati pospešuje prekrvavitev kože in mišic. Masaža pomirja psihični, fizični in emocionalni stres, ter sprosti mišično napetost celega telesa, ugodno vpliva na prebavni trakt, pomaga telesu da se znebi škodljivih snovi in pospeši presnovo. Je sprostitvena terapija, ki nas takoj popelje v popolno sprostitev.

Masaža hrbta zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. S pritiski na akupresurne točke, razporejene ob hrbtenici in izbrana eterična olja dodatno lajšajo težave kot so stres, mišična napetost, bolečine... 

Indikacije za masažo ima vsak človek. Že sam dotik deluje pomirjajoče in daje občutek varnosti.

Refleksoterapija

Refleksnoconska masaža stopal sodi med najboljše in najučinkovitejše metode naravnega zdravilstva. Masaža refleksnih con je primerna tudi za splošno krepitev in osvežitev telesa, pa tudi duše. Veda o masaži refleksnih con izhaja iz tega, da je z masažo stopal mogoče vplivati na notranje organe in druge dele telesa. Vsak organ je povezan z določeno refleksno cono na stopalih. Če to cono obdelamo, vplivamo tudi na določen organ.

Refleksnoconska masaža stopal pripomore :

Refleksoterapija Dunja Vaupotič s.p.
Cesta Andreja Bitenca 101
1000 Ljubljana
Tel:031/732-237
www.veselenogice.si
info@veselenogice.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20090110185250466Domov
Powered By GeekLog