Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20081031143000629
Začetek in harmoniziranje dneva

ponedeljek, 31. julij 2017 @ 05:02 CEST

Uporabnik: titanic

Kolikor bom dal, toliko bom dobil – ljubezni.
Moram najprej imeti, da bom lahko dal – ljubezen.
Kje dobiti tisti »nekaj«, da bom lahko dal – ljubezen.

Vsa vprašanja, ki si jih zastavljamo, imamo v sebi – že vemo.

Vemo, kaj je prav in kaj ne, vemo kaj je za nas najboljše in česa ne smemo početi – že vemo.
Vedno pa iščemo odgovore pri »drugih« ljudeh, namesto, da bi poslušali sebe in postali odgovorni za svoje življenje. Nihče ne more bolj vedeti, kaj je za nas najboljše, saj smo edinstveni, enkratni, neponovljivi in razlikujemo se po svojih duhovnih poteh toliko, da mora vsak izmed nas narediti njemu edinemu potrebne korake, da se nauči določene lekcije, ki se je mora naučiti.

So pa smeri, ki so dobre ali slabe, ki jih lahko sprejmemo za svoje ali se svobodno odločamo in jih ne sprejmemo. Morda tudi tu potrebujemo iskušnjo-bolečino, da prisluhnemo drugič sebi, se iz napačnega nekaj naučimo.

Vsak dan je kakor nepopisan list papirja, ki si ga kreiramo sami skozi dogajanja in usmerjanja naših misli v dobro ali slabo, v da ali v ne. Seveda pa je tudi posledica (sad) razmišljanja in delovanja včerajšnjega dne. Priložnosti imamo nešteto o razmišljanju, o smislu, o bogatitvi svojega življenja in dojemanja pristne sreče. Današnje razmišljanje:

»Odpiranje notranjih vrat, Eileen Caddy
V veri je še vse kaj drugega, ne le posedanje in prepuščanje vsega meni. Opraviti moraš svojo nalogo, kajti vse ti je dano po tvoji veri. Ko popolnoma veruješ in zaupaš vame, je vse mogoče. Živi z vero in dokazuj delovanje mojih zakonov vsem dušam okoli sebe. Delajva kot eden, živiva kot eden, bodiva kot eden; jaz v tebi in ti v meni. Ko boš v celoti razumel, da lahko naredim vse, boš spoznal, da lahko narediš vse, saj jaz delujem v tebi in skozte. V tebi sem, ti si moje roke in noge. Uporabljaj jih za služenje meni, tako da ne bo moglo nič zadrževati delovanja in bo vse gladko teklo. Poskrbi, da boš deloval v popolni harmoniji in ritmu z mojimi zakoni, opazuj čudeže, ki se dogajajo okoli tebe, ter se zahvaljuj zanje.«

Vsak si naj sam prevede v njemu razumljive stavke, saj ko sem jih sama prebirala lansko leto na isti dan, sem jih drugače dojela in ponotranjila (zaradi iskušenj) kot predlansko leto ali več let nazaj. Danes jih razumem spet drugače, naslednje leto bom modrejša in videla bom še večjo globino besed, ki jih ta sestavek prinaša.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20081031143000629Domov
Powered By GeekLog