Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080907155535231
Spanec ali seks?

nedelja, 14. september 2008 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Pozitivke

"Upam, da bo prišlo obdobje, ko bom lahko seksala več kot deset minut pred spancem," je optimistična Barbara. Halo?! Vzemi si čas, draga moja! Zase in za ljubimca, seveda!

"Ko pridem do postelje, sem izčrpana. Dan za dnem, zato mi ostane malo časa za užitke z možem. Zadnjič sem se zavedla, da se ne spomnim več, kdaj sem nazadnje seksala," mi je zaupala 34-letna trgovka Manca. ''Včasih se mi zdi, da sva s partnerjem prej prijatelja kot zakonca, ker vse več časa nameniva družini in vse manj najinemu razmerju,'' je užaloščena 48-letna policistka Veronika. "Če mi kdo svetuje, naj greva na zmenek, se iz srca nasmejem. Kje naj najdem čas? Ali denar za razvajanje?" me je vprašala Urška, 29-letna novinarka.

"Nimam energije za seks. Zelo mi je žal, ker vem, da zanemarjam moža. Morda sem izgubila voljo do ljubezni," je bila žalostna 54-letna odvetnica Marijana. "Po seksu sem vedno vsa raznežena, saj mi užitki veliko pomenijo. Žal mi je, ker tega ne počneva pogosteje. Vendar ni čudno, saj cele dneve delam, nato pripravim večerjo, opravim vse potrebno, poskrbim za otroke in jih spravim spat. Ko vse postorim, mi zmanjka časa," je priznala 32-letna bančnica Simona.

"Noč s sobote na nedeljo ni dovolj dolga za izražanje ljubezni. Včasih si želim le malo miru in tišine," je bila odkrita 65-letna upokojenka Anica. "Hočem, da so luči ugasnjene ob 22. uri. Ravno takrat se moj mož razživi. Vedno sem v dilemi: seks ali spanec? Večkrat se odločim za slednjega," je dejala 37-letna učiteljica Ivana. "Enostavno nimam časa. Moj partner je res potrpežljiv, vendar ne vem, ali je pripravljen čakati 16 let, ko bo najin najmlajši polnoleten," se sprašuje 50-letna kmetijska inšpektorica Mara.

"Stara sem 37 let in seks me sploh ne zanima. Na koncu dneva padem v posteljo in sladko zaspim. Moj mož je že obupal," je malo za šalo, malo zares priznala zavarovalna agentka. "Žal mi je, ker je moj partner prepričan, da me ne privlači. Ampak ni res, le utrujena sem," je povedala 27-letna frizerka Monika. "Upam, da bo kmalu prišlo obdobje, ko bom lahko seksala več kot deset minut pred spanjem," je optimistična 49-letna direktorica zasebnega podjetja Barbara.
Skrbi me, zelo me skrbi. Potem ko sem poslušala ženske, ki bi se sicer zelo rade prepustite posteljnim užitkom, pa se ne morejo, ker jih preganja čas, si ne morem kaj, da si ne bi postavila par vprašanj. Zakaj je toliko ljubimcev, ki se ljubijo, ampak si ne morejo vzeti časa za izražanje ljubezni do partnerja? Ali so res utrujeni do popolne izčrpanosti? Ali so res izgubili zanimanje za seks zaradi prenatrpanega urnika ali se težava skriva drugje? Zakaj na začetku razmerja lahko seksajo tudi dvakrat na dan, čeprav so prav tako zaposleni, sčasoma pa sla usahne in začne ji groziti, da bo popolnoma izginila? Kaj človeka pripelje do stopnje, da se za vedno poslovi od najlepše možnosti za izražanje ljubezni do partnerja?

Lahko bi nadaljevala v nedogled, ampak ne vidim smisla. Ne morem verjeti, da se lahko nekdo izgovarja na pomanjkanje časa in energije. Neresni izgovori me utrujajo, razumem zgolj še zdravstvene težave, ki pa jih je treba čim prej odpraviti. Spolna intima z osebo, ki jo resnično ljubite, je namreč ena najlepših izkušenj, ki jih lahko nekdo doživi. Še več – ljubezen vedno delimo z nekom in ga osrečujemo. Zato vas prosim, ne, lepo prosim, vzemite si čas, prepustite se čustvom srca, ljubite se, kot da je zadnjič. Večkrat, tudi če ste neznosno utrujeni. Boste videli, seks vam po povrnil energijo in vam dal zagon za nove zmage. Ljubezen namreč ne pride sama po sebi, ampak zahteva delo in negovanje. Razmerje mora rasti vedno in povsod. Tudi ko ste v službi ...

Špela Zupan
24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080907155535231Domov
Powered By GeekLog