Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080611065932104
Vindol za otroke sveta

četrtek, 12. junij 2008 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Marjana

V aprilu je Zavod EkoAlt Vindol organiziral svojo prvo humanitarno prireditev na Kozjanskem. V sodelovanju z Unicefom Slovenije in Društvom Afriški center so v okviru občinskega praznika Kozje pripravili celodnevni program, izkupiček dneva pa je bil tokrat namenjen otrokom v Ruandi.

V Kozjem je dopoldne na stojnicah potekala prodaja izdelkov otrok osnovne šole Lesično in Kozje ter vrtca Zmajček Kozje, na stojnici Unicefa pa ste lahko izdelali punčko iz cunj. Vindol so v sliki predstavili umetniki slikarji pod vodstvom Toplice Ignjatoviča. Izdelki – slike v oljni tehniki – so podarjeni zavodu.

Predstavniki afriških držav so spoznavali lepote, navade in običaje Kozjanov – pa tudi sami so predstavili svojo celino. V popoldanskem času je bila organizirana tudi prijateljska nogometna tekma med Kozjani in Afričani.

Zvečer se je odvila prireditev “Vindol za otroke sveta”, na kateri so nastopili otroci iz vrtca in osnovnih šol Kozje in Lesično, člani Društva Afriški Center, plesna skupina Igen – Igor Jelen iz Celja, Sušica band in drugi.

Reportažo o dogodku lahko pogledate na linku: http://vindol.ednevnik.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080611065932104Domov
Powered By GeekLog