Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080427190207342
Keglove vaje

petek, 2. maj 2008 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Zasluge za odkritje Keglovih vaj gredo Arnoldu Keglu, ki je v 40. letih prejšnjega stoletja ugotovil, da razvite mišice PK pomagajo ženskam s težavami zaradi nenadzorovanega uriniranja. Pacientke, ki jih je zdravil, so bile navdušene nad pozitivnimi stranskimi učinki vaj.

Staro, a za nekatere novo. S preprostimi vajami bodo ženske postale pohotnejše, moški pa bodo doživeli orgazem brez izliva! Mišice medeničnega dna so izvor spolne energije, zato jih je pametno ohranjati v formi. Mišično maso izgubljajo po porodu, operaciji, s starostjo ali če se močno zredimo. Podpirajo črevo, danko, sečnico in mehur, pri ženskah tudi maternico in vagino, pri moških pa še penis in moda.


Nova dimenzija spolnosti
Ženske, ki imajo otroke, se praviloma naučijo Keglovih vaj, s katerimi si okrepijo vaginalne mišice, po drugi strani pa jih večina moških ne pozna oziroma so prepričani, da so primerne zgolj za njihove lepše polovice. Nekdo me je celo nekoč vprašal, ali jih moški sploh imajo. Seveda jih imajo in njihova krepitev ima tudi zdravstvene učinke. Prav tako lahko Keglove vaje spolnosti dodajo novo dimenzijo.

Moški, ki imajo močne medenične mišice, namreč lažje nadzorujejo izliv in doživijo bolj intenziven orgazem. Tudi erekcija je močnejša, prav tako pa imajo manj težav s prostato.

Z močno medenično mišico lahko tudi ustavite izliv po orgazmu (da ne bo pomote – izliv in orgazem sta dva različna procesa!). Ko začutite, da ste tik pred izlivom, se morate osredotočiti in močno stisniti mišice, da ustavite semensko tekočino in kljub temu doživite orgazem. Lahko si pomagate tudi tako, da tik pred izlivom s prsti pritisnete na mesto, kjer je mišica, in s tem ustavite izliv. Vrhunec brez izliva poveča slo in vas nabije z energijo, tako da po seksu ne boste več zaspani in izčrpani.

Tudi ženske postanejo bolj dovzetne za spolne dražljaje, lažje doživijo orgazem, v starosti pa imajo manj težav z nenadzorovanim uriniranjem.

Kako jih začutim?
Mišice medeničnega dna najlažje začutite, če spijete več velikih kozarcev vode, nato pa na stranišču pri uriniranju med praznjenjem mehurja curek seča večkrat ustavite. Lahko si pomagate tudi, če ženske vstavite prst v vagino, moški pa v anus in ga skušate z napenjanjem mišic stisniti.

Kako naj delam vaje?

Ko odkrijete medenične mišice, bi jih morali dnevno trenirati. Najbolje je, če vajo ponavljate trikrat dnevno, zjutraj, opoldne in zvečer, pri čemer mišice stisnite vsaj desetkrat. Ne bo vam žal, morate se le spomniti nanje, pa četudi v vrsti na banki, med vožnjo v avtomobilu, med dolgočasnim sestankom ali med poslušanjem glasbe. Skratka, pri popolnoma vsakdanjih opravilih in nihče ne bo vedel, zakaj se nasmihate ''kar tako v tri dni''.

Celotna vadba je sestavljena iz stiskanja, sproščanja in potiskanja navzdol, preden spet napnete mišice. Sprva so intervali krajši, nato pa vse daljši. Ko osnovno vadbo že obvladate, boste lahko trenirali vsako mišico posebej, kar je zelo zabavno. Prav tako se lahko naučite sprostiti mišice po lastni volji, s čimer boste podaljšali čas pred izlivom.

Ob izvajanju Keglovih vaj bi morali občutiti ugodje, če ga ne, vaj ne delate pravilno. Nikakor pa ne hitite, saj lahko dosežete nasprotni učinek. Za izvajanje osnovne vaje morate izprazniti mehur, stisniti mišice za par sekund in jih nato sprostiti. Priporočam vam, da se pred vajo osredotočite na genitalije. Za začetek je dovolj, če mišice pokrčite za pet sekund (če ne zdržite, skušajte mišice napeti za dve sekundi), nato pa jih popolnoma sprostite za sekundo.

Ko obvladate prvo vajo, se lahko začnete igrati: najprej mišice stisnite za pet sekund in jih sprostite za sekundo, nato jih spet pokrčite za sekundo in jih sprostite za sekundo, potem pa jih vnovič stisnite za sekundo in jih popolnoma sprostite za deset sekund. Zahtevna vaja, ki pa vas bo nagradila, je tudi, če mišice samo malo stisnete za pet, nato jih še bolj pokrčite za pet, potem pa jih napnete do konca in držite še pet sekund. Po stiskanju mišice rahlo sprostite za pet, nato še malo spet za pet, na koncu pa jih popolnoma sprostite za pet sekund. Ponovitev naj bo vedno deset.

Prvi rezultati naj bi bili vidni po približno treh tednih. Občutili jih boste vi in vaš partner ali partnerka. Zagotovo bo tako zadovoljen, da vas bo vprašal, v čem je skrivnost. Zaupajte mu jo, ne bo vam žal …
Špela Zupan
24ur.com

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080427190207342Domov
Powered By GeekLog