Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080427185357704
Kam si se skril

ponedeljek, 19. maj 2008 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Ženske imajo celulit, moški pa majhne penise. S prvim se, seveda, obremenjujemo ženske, z drugim pa, spet seveda, moški.

Moški, ne boste verjeli! Kar 85 odstotkov žensk je zadovoljnih z dolžino partnerjevega penisa, je pokazala raziskava. Oh, kako so skromne ali neiskrene, si verjetno mislite. Kako tudi ne, ko pa urologi ugotavljajo, da zaradi ''sindroma majhnega penisa'' trpi velika večina pripadnikov močnejšega spola.

Najhuje je, ker se s sindromom spopadajo moški, ki so prepričani, da imajo premajhnega, pa četudi je njihov vojaček velik korenjak. In da ne bo pomote – ne gre za ''mikropenis'', hladnega izraza zdravnikov, ki z ''grdo'' besedo označujejo resnično miniaturnega malčka (iz katerega se ne bomo norčevali, ker je to res hudo!).

15-centimetrski ''povprečnež''
Urologi bolnišnice St. Jamesa v angleškem mestu Leeds so  problemu, ki pesti predvsem moške (spomnite se, kako ste ga v najstniških letih skrbno merili), posvetili veliko pozornosti. Svoje kolege po vsem svetu so pozvali, naj se ne norčujejo iz pacientov, ki tarnajo zaradi majhnega spodnjega prijatelja, četudi bi se jim zdelo, da gre za izmišljene težave. ''Popolnoma normalno je, da moške skrbi velikost njihovega penisa,'' je prepričan dr. Kevin Wylie. ''Pomembno je, da zaskrbljenosti ne zanikamo, saj bi lahko v nasprotnem primeru izzvali nove težave pri pacientih.''

Angleški urologi so še ugotovili, da so raziskave o velikosti penisov zelo natančne. Povprečni ''ljubezenski svedrček'' je v pokončnem položaju dolg od 14 do 15,7 centimetra, med ''počitkom'' pade na dolžino od 11,9 do 13 centimetrov. Mikropenis pa je v erekciji dolg manj kot sedem centimetrov. Nočna mora številnih moških, kajne?

Čudežno do večjega premoženja?!
Kakorkoli, četudi se mnoge punce ne bi strinjale, je na svetu zelo malo žrebcev, ki imajo tako majhnega. Kljub temu jih kar 45 odstotkov sanjari o možnosti, da bi imeli večjega. Včasih jih res ne moremo kriviti, kajneda, večkrat pa, roko na srce, pretiravajo. Zato tudi ni čudno, da je svetovno medmrežje prepolno reklam in nezaželene spletne pošte, ki obljubljajo čarobno povečanje penisa (fantje, upam, da niste tako neumni, da bi nasedli potegavščinam). Neuradno naj bi sicer nekateri preparati za povečanje pomagali, a gre zgolj za minimalno podaljšanje, ki ga opazijo samo "uporabniki". Prav tako se nekateri lepotni kirurgi širokoustijo, da lahko pripomorejo k večjemu premoženju, vendar pa se lahko po operaciji pojavijo številni zapleti.

V vsakem primeru strokovnjaki opozarjajo, da je treba zaskrbljenost zaradi veličine (beri: ali boljše manjšine) jemati resno. Včasih je dovolj pogovor, če ne pomaga, priporočajo psihoterapijo. Slednje je predvsem mišljeno za moške, ki so z dolžino tako obsedeni, da ne morejo več normalno živeti.

Torej, moški so dobili protiutež celulitu. Pa so jo res? Obremenjujejo se ter zmotno mislijo, da bodo težavo rešili z recepti z interneta. Edina razlika je – količina celulita pri ženskah ne predstavlja ovire za dober seks ...
Špela Zupan
24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080427185357704Domov
Powered By GeekLog