Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080207004933379
Resnična samozavest

torek, 21. september 2021 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Andreja Cepuš

Najmočnejša samozavest je tiha, notranja samozavest. In najbolj zanesljiv znak, ki kaže na pomanjkanje samozavesti je potreba po širokoustenju.

Delujmo s ponižnostjo in kar bomo zgradili, je naša lastna samozavest. Manj kot se oziramo na to, da bi naredili vtis na druge, večji vtis bomo nanje naredili.

Bodimo pošteni in avtentični in naša samozavest bo zrasla. Bolj ko bomo spoznali, da ni nobene potrebe po tem, da bi skrili sebe, kakršni v resnici smo, bolj samozavestni bomo postali pri vseh svojih opravilih.

Vsakemu opravilu se približajmo z razumevanjem in potrpežljivostjo. Ne dovolimo, da aroganca prevzame mesto v našem obnašanju, kajti aroganca je le slaba imitacija samozavesti in spodi pravo samozavest stran. Dobro je, da vemo, kam gremo in zakaj. Takrat prava samozavest naravno sledi našemu čistemu in jasnemu namenu.

V nas samih biva trdna, pristna samozavest, ki lahko doda moč vsemu, kar počnemo. Živimo in delujmo tako, da hranimo in negujemo to notranjo samozavest, saj nam bo tako lahko resnično dobro služila.

Prevod: Andreja Cepuš
Vir: http://greatday.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080207004933379Domov
Powered By GeekLog