Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080114125404668
Srečanje posavskih revmatikov

ponedeljek, 14. januar 2008 @ 12:54 CET

Uporabnik: Doroteja Jazbec

Društvo revmatikov Slovenije, podružnica Posavje, je v soboto 12.01.2008 pripravila srečanje članov v Okrepčevalnici Majolka v Krškem. Navzočim 45 bolnikom je predaval dr. Matija Tomšič, predstojnik Revmatološkega oddelka Kliničnega centra. Po 10 letih je namreč ponovno obiskal posavsko podružnico Društva revmatikov Slovenije in spregovoril o različnih revmatoloških obolenjih, boleznih oči in bioloških zdravilih.

Posavska podružnica je ena izmed 13 podružnic in obsega področje občin Krško, Brežice, Sevnica, Kostanjevica na Krki ter Šentjernej, Škocjan in Radeče. Poleg strokovnega predavanja pa je bilo pripravljeno ob koncu še družabno srečanje. Vodja podružnice, Irena Fürst je poudarila, kako pomembno je za bolnike, da se združujejo v društva ter preko njihovih aktivnosti skrbijo za gibanje in izmenjavo izkušenj. Včlanjenih je 76 članov, ki imajo diagnozo nekaterih oblik revmatskh obolenj.

Ker so revmatične bolezni druga najpogostejša bolezen, zaradi katere ljudje obiščejo svojega zdravnika, je toliko bolj potrebno opozoriti na razširjenost obolenj, predstaviti programe različnih oblik pomoči in poudariti pomembnost aktivnega vključevanja bolnikov v proces zdravljenja.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080114125404668Domov
Powered By GeekLog