Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20071205194321250
Klic z namenom

četrtek, 6. december 2007 @ 05:02 CET

Uporabnik: Andreja Cepuš

Vsakemu uporabniku prenosnega telefona se je že zgodilo, da je pozabil zakleniti telefonsko tipkovnico in po nesreči poklical prvo osebo s seznama svojega telefonskega imenika. Po navadi je to oseba, katere ime se začne na črko A.

Belgijska oglaševalska agencija Duval Guillaume je prišla na odlično idejo in sprožila kampanjo, ki »ponesrečene klice« spreminja v dobrodelne. Vse uporabnike prenosnih telefonov so namreč pozvali, da dodajo v svoj telefonski imenik »Slepi klic« (angleško A Blind Call, da se začne s črko A) s posebno telefonsko številko, na kateri zbirajo donacijska sredstva za Belgijsko zvezo slepih.

Vsakič, ko uporabnik pokliče to številko – naj si bo po nesreči ali namenoma – »slepi klic« dobi del sredstev. Klic avtomatično prekinejo po 30 sekundah in stroški klicatelja niso nikoli večji od 0,75 EUR.

Ne le, da bodo na ta način zbrana sredstva pomagala Zvezi slepih, da bo lažje financirala pomembne projekte in raziskave za ljudi z okvarami vida, tudi vsakomur z začetnico A v imenu, bo prihranjeno marsikatero nezaželeno zvonjenje.

Andreja Cepuš
www.springwise.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20071205194321250Domov
Powered By GeekLog