Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20071120155424310
To soboto lahko slovenske trgovce res udarimo po žepu

petek, 23. november 2007 @ 05:01 CET

Uporabnik: Gregor171

Zadnjič sem prejel mail, ki vabi vse, ki jim je prekomerno potrošništvo vrh glave, naj v soboto 24. novembra 2007 nič ne kupujejo. Ideja je seveda odlična in bi jo z veseljem izvajal vsaj enkrat mesečno v soboto ali nedeljo, vendar sem tudi mnenja, da tak pritisk na trgovce nikakor ni dovolj. Slovenski trgovci več kot očitno pretiravajo z večanjem marž in zavajujočimi popusti. Ker je bilo o tem že dovolj napisanega bom zadevo skrajšal.

Tudi če v soboto ne bomo nakupovali, bomo vendar morali jesti in trgovci bodo prodali pač v petek ali kak drug dan. Ampak a res?!

Za to predlagam:
1. 24.11.2007 splošni očiščevalni post, česar namreč tisti dan ne pojemo, nam ni bilo potrebno kupiti niti dan pred tem
2. komur je post preveč odpovedovanja, ali preveč krščanski, naj gre kak drugi dan v šoping v Italijo, da bodo slovenski trgovci resnično občutili primankljaj in naj to občutijo v soboto...

Sicer, če bi sindikati v soboto namesto demonstracij v Ljubljani organizirali šoping v Italiji, bi dosegli bistveno več kot so s kazanjem mišic na ljubljanskih ulicah, posebej ker je potem masa ljudi iz cele Slovenije oddrvela v nabito polne bifeje, Mercator in BTC in s tem nagradila trgovce, ki se že veselijo naslednjih demonstracij.

Če bi sindikati premogli še več inovativnosti, bi se z italjanskimi trgovci pod težo 18.000 do 70.000 organiziranih kupcev, dogovorili za popuste v višini vsaj 50%. Posebej tisti z nižjimi prihodki, bi se resnično veselili takih demonstracij. Ravno tako bi se videle njihove mišice, cena organizacije ne bi bila bistveno višja, trgovci bi se prvi ustrašili vsakih naslednjih demonstracij....

Ne me napak razuumet, nimam nič proti demonstracijam. Dejansko imajo ljudje prenizke plače in se morajo zanje boriti! Malo bolj inovativnen in predvsem finančno učinkovit pristop slovenskih sindikatov do demonstracij, pa ne bi škodil nikomur.

S tem bi udarili po žepu ravno tiste, ki sedaj tepejo nas.

3 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20071120155424310Domov
Powered By GeekLog