Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070424182010254
Dela jim ne zmanjka

torek, 24. april 2007 @ 23:32 CEST

Uporabnik: Sonce

V Mladinskem centru v Celju je bil včeraj drugi festival prostovoljstva. »Slovenska filantropija se je za organizacijo festivala odločila, ker so potrebe po mladih prostovoljcih v družbi vedno večje in pogostejše in ker želimo s festivalom pokazati, da mladi niso le lenobe, kot jih družba vidi, ampak zmorejo tudi več od tega.

Tudi prostovoljno delati, ker si sami to želijo,« je pojasnil Primož Jamšek, koordinator prostovoljstva na Slovenski filantropiji (Združenje za promocijo prostovoljstva). V Celjskem mladinskem centru so že pred festivalom objavili razpis za prostovoljca med učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol ter različnih društev in organizacij, ki se ukvarjajo s prostovoljstvom v Mestni občini Celje, Dobrna, Štorah in Vojniku.

Med prijavljenimi dvaindvajsetimi so izbrali petnajst nominirancev za naj prostovoljca/prostovoljko iz dveh kategorij, šest iz prve kategorije, to je v starosti od 14 do 19 let in devet iz druge kategorije, v starostni skupini od 19 do 26 let. »Nagrada za naj prostovoljca iz vsake kategorije je bil tudi letos enodnevni izlet, s katerim želimo prostovoljce simbolično nagraditi za plemenito delo,« je pojasnila Ivana Ristič, vodja projekta Festivala prostovoljstva v Celjskem mladinskem centru. Na festivalu so se v plesnih in glasbenih točkah ter na stojnicah predstavile Poslovno komercialna šola, II. osnovna šola, Selezijanski mladinski center, Društvo Rod II., Dom ob Savinji in Društvo gluhih in naglušnih Celje.

Program so povezovali prostovoljci, ki ustvarjajo radijsko oddajo Mladi z domišljijo. »V Celjskem mladinskem centru vključujemo mlade prostovoljce v številne projekte. Mladi prostovoljno sodelujejo tako pri projektih, kot so snemanje celovečernega filma Popolno, nastajanje radijske oddaje Mladi z domišljijo, mladi prostovoljci in prostovoljke pa sodelujejo tudi pri organizaciji koncertov ter v projektih, kot so Ulična olimpijada, Kreativno v parku itd.

V centru imamo tudi sodelavce evropske prostovoljne službe, prostovoljke pa koordiniramo za izvajanje mladinskih delavnic po osnovnih šolah,« je še dodala Rističeva. »Prostovoljno delo spodbujamo, saj k sodelovanju pritegne celotno skupnost, ko gre za odkrivanje in reševanju problemov, mlade uči življenjske drže, postane glasnik tistim, ki se ne morejo postaviti zase ter deluje v prid družine, skupnosti ter solidarnosti v lastnem narodu in svetu,« je dodala Barbara Tiselj iz Centra za socialno delo, ki se je letos vključil v ta festival. Kot je še pojasnil Jamšek, je festival, v katerega je bilo po celi Sloveniji vključenih kar 140 organizacij, spodbuda in poduk vsem mladim, da bi tega lahko bilo še več.

Vir: dobrojutro.net

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070424182010254Domov
Powered By GeekLog