Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070405210203523
Spolne zmote II

četrtek, 12. april 2007 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Kako je človeška vrsta lahko preživela?

Obstaja toliko neumnosti o spolnosti, da je presenetljivo, da človeška vrsta še obstaja.

Ker se seks prodaja, se mu ni mogoče izogniti. Spremlja nas na vsakem koraku, zato ni nič nenavadnega, da je tudi strokovnjakov, ki se ukvarjajo s tem področjem, vedno več. Pravijo, da nasveti niso škodljivi, a to žal ne drži. Lahko so celo nevarni, saj si strokovnjaki vsak teden izmislijo nova 'dejstva', ki jim slepo verjamemo.
V naši družbi kroži na desetine različnih mitov o seksu. Nekatere zmote se zdijo logične in prav te so lahko pogubne.


1. Najpomembnejši je orgazem
Za mnoge je orgazem dokaz za dober seks. Ko se pogovarjamo o spolnem doživetju, se ne moremo izogniti vprašanju o vrhuncu. Ponavadi so najbolj firbčni moški, ki takoj po svojem stokanju izstrelijo vprašanje: "Sem bi dober?" Če bi ugotovili, da niso bili 'dobri' in da ženska hlini orgazem, bi se podrl njihov svet.
Resničnost: Potolažite se. Bistvo seksa ni orgazem. Najpomembnejša postranska stvar na svetu je dobra in zadovoljiva le, če je zabavna. Orgazmi so seveda zaželeni, niso pa bistveni.
Ponavadi brez orgazma ostanejo ženske. Če to v spalnici postane navada, se bodo predstavnice nežnejšega spola kmalu obrnile na drugega žrebca. Če pa bodo opazile, da vam za njihovo zadovoljstvo ni vseeno, vam 'dirjanja' ne bodo zamerile.

2. Če ni izliva, ni bilo orgazma

Ko vulkan izbruhne, je konec, a ne?
Resničnost: Temu ni tako. Naj vam zaupamo dobro varovano skrivnost. Moški lahko, tako kot ženske, doživijo večkratne orgazme, in to brez ejakulacije. Za ta užitek se morajo le bolj potruditi.
Strokovnjaki navajajo več tehnik. Moški lahko na primer z blokiranjem sečevoda izlivu prepreči 'beg iz penisa'. Obstaja pa tudi masaža prostate. Orgazem, ki ga dosežete s to masažo, je veliko močnejši od orgazma, ki nastane po običajnih poteh. Prostato boste najlažje dražili s spolno igračko, zato hitro v trgovino. Nekateri predstavniki močnejšega spola pa lahko 'suhi' orgazem doživijo tudi med penetracijo. Takšni primerki so žal zelo redki.

3. Moški nimajo točke G
Moški imajo le eno omembe vredno točko in ta je vsem na očeh. Še zlasti takrat, ko je moški vzburjen. Ta točka ima več imen, najbolj razširjeno pa je zagotovo PENIS.
Resničnost: V javnosti se žal govori le o ženski točki G, zato le redki vedo, da jo imajo tudi moški. Moška točka G je v bistvu njihova prostata, ki jo lahko dosežemo le z vstopom skozi anus. Za mnoge moške je misel, da jim nekdo šari po oziroma v zadnjici nesprejemljiva. Škoda. Tisti, ki so zbrali dovolj poguma in sedli na dildo, vam bodo namreč povedali, da je orgazem, ki nastane s stimulacijo prostate, veliko močnejši in daljši od orgazma, ki nastane med penetracijo.
Masaža prostate je poleg tega tudi zdrava, saj pospeši njeno prekrvavitev.

4. Pred tekmo se ne seksa!

Ta teorija prihaja iz vzhodnjaške filozofije, ki je ponavadi polna življenjskih resnic. Filozofi so bili prepričani, da moški z izlivom izgubi svojo življenjsko moč (zniža se namreč njegova raven testosterona). Življenjska sila namreč daje energijo, testosteron pa poveča agresivnost. Modreci so bili poleg tega mnenja, da ima moški, ki poskrbi, da njegova ljubljenka prispe v orgazmični raj, sam pa ostane pred nebesnimi vrati, več energije kot tisti, ki svoje spolno slo sprostijo.
Resničnost: Res je, da bi veliko ljudi po orgazmu najraje zaspali. Zakaj do tega pride, pa še ni popolnoma jasno. Nekateri menijo, da se z izlivom sproščajo snovi, ki utrujajo.
Kar se tiče padca ravni testosterona, pa naj poudarimo, da je veliko znanstvenih študij odkrilo, da se po seksu raven testosterona dvigne. Če bi se moški za tri mesece odpovedal seksu, bi se njegova raven testosterona spustila na raven, ki jo imajo otroci. Dokazi, ki močno nasprotujejo zgoraj omenjeni tezi. Je pa res, da je bolje, če se športniki vsaj dve uri pred tekmo odpovedo posteljnim aktivnostim. Srce namreč potrebuje nekaj časa, da pride k sebi.

Če povzamemo: ko si zaželite seksa, seksajte. Nič namreč ne sprošča bolje kot horizontalna telovadba. Če boste opazili, da vas po seksu ne ubogajo noge/roke/možgani, se mu v prihodnje pred pomembnimi dogodki izogibajte.

5. Manjše prsi so bolj občutljive
Znanstveno dejstvo pravi, da imajo v povprečju vse dojke, ne glede na velikost, enako število nevronov. Mnogi zato menijo, da so manjše prsi zaradi manjše teže na dotik bolj občutljive.
Resničnost: Prsi, še posebej bradavice, so zelo občutljive. Stopnja njihove občutljivosti je odvisna od ženskega cikla: med oziroma tik pred menstruacijo so prsi ponavadi občutljivejše.
Mnogi pravijo, da se pri manjših prsih, ko je ženska vzburjena, opazi vsaka najmanjša sprememba, pri večjih dojkah pa razlika ni tako očitna. Zaradi tega nastane iluzija, da imajo ženske z majhnimi prsmi več od božanja in ljubkovanja.
Ženske se med sabo razlikujejo, zato nanje ne glejte skozi oči znanosti. Posvetite se ji in poskušajte s pogovorom ugotoviti, kaj ji prija in kaj ne.

6. Moški so na seks vedno pripravljeni
Družba je že od nekdaj mnenja, da so moški seksualni manijaki. Podrli bi vse, kar jim prekriža pot. Tudi glasove, kot so beeee in meee, razumejo kot jaaa, še še.
Resničnost: Ta teza ne priznava dejstva, da so tudi moški krvavi pod kožo. Čeprav so predstavniki močnejšega spola ponavadi vzhičeni, če jih ženska povabi k posteljni rokoborbi, svojega vojačka niso vedno sposobni pripraviti za boj. Včasih si tega niti ne želijo. Drage dame, ne boste verjele, a moški se morajo zavoljo vas pogosto prisiliti k seksu. Reči 'ne' je namreč del ženske vloge. Kadar seks odkloni moški, so ženske ponavadi zmedene in razočarane. Žrebci v takšni situaciji pogosto ne najdejo pravih besed, zato se pač vdajo v svojo usodo. Poleg slabe vesti pa obstaja še vrsta drugih razlogov, zaradi katerih se moški izogibajo seksu: stres, bolezen, utrujenost, impotenca ali neprivlačna ženska.

Vir: 24ur.com

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070405210203523Domov
Powered By GeekLog