Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070401220900837
Petsto evrov za izolske dojenčke

nedelja, 1. april 2007 @ 23:00 CEST

Uporabnik: Sonce

Izolski občinski svet je sprejel dve odločitvi, ki bosta razveselili mlade družine ker jim želijo omogočiti boljše pogoje, da bi se laže in prej odločale za otroke, so na predlog svetnika LDS Roberta Mulca sklenili, da pri določitvi višine plačila staršev za vrtec upoštevajo neprofitno ali profitno najemnino ali obroke najetega stanovanjskega posojila. Višino posojila ali najemnine bodo odšteli od bruto dohodka staršev, poleg tega bo občina na predlog izolske SD s 500 evri ob rojstvu "novega občana.

" Izolski župan Tomislav Klokočovnik je na predlog Mirana Žlogarja iz občinskega urada za družbene dejavnosti najprej želel novopečene starše razdeliti na dve skupini. Po tem predlogu bi 500 evrov za vsakega otroka dobila družina, ki ima stalno bivališče v Izoli več kot eno leto, 200 evrov pa bi dobila družina, ki bi v Izoli stalno prebivala manj kot eno leto. Tak predlog naj bi sprejeli zato, da bi preprečili zlorabe, da se starši sosednjih občin, ki novorojenčkom namenjata manj denarja, ne bi samo zaradi tega preseljevali v Izolo.

"Mislim, da se družine iz Kopra ali Pirana ne bodo selile v Izolo samo zaradi 300 evrov," je predlogu nasprotovala Breda Pečan. Prepričana je bila, da taka delitev za starše, predvsem pa za otroke, ni poštena. Z njo se je nato strinjala tudi večina preostalih svetnikov in celo sam župan Tomislav Klokočovnik. Zato je svetnikom predlagal, naj sprejmejo sklep, da se 500 evrov nameni vsakemu izolskemu novorojenčku. Tako je izolska občina zdaj novorojenčkom najbolj prijazna občina na Obali.

Vir: dnevnik.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070401220900837Domov
Powered By GeekLog