Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070328224652408
Feng Shui: 79. vprašanje - zodiak

petek, 30. marec 2007 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Mirza FENG SHUI

Najbolj pogosta vprašanja oseb, ki jih zanima feng shui/fs, ki so bila na sledečih predavanjih: Mavrični soboti, Ezofestu, Vitafestu, Mostu sočutja, Altermedu, simpozijih, sejmih: Narava-Zdravje, Dom in Ezoterika Croatika; okroglih mizah, delavnicah, časopisih, tv in radijskih intervjujih, na forumih, mailih in seveda Sončevih pozitivkah. Vprašanja so bila preprosta, zanimiva, enostavna, za vse uporabna in vedno aktualna.

79. vprašanje:
Hej, bom kratka!
Nisem specialist v fs ampak, brala sem nekoč eno knjižico o tem. Tam je bilo opisano ujemanje raznih partnerjev po rojstnih datumih oz. po letnicah rojstva. Meni in mojemu takratnemu partnerju je knjižica napovedala popoln polom. Naj se ne družim z njim, ker mi bo uničil ugled, ukradel srce in morda še opeharil za denar. No, kaj nej rečem? Take točne napovedi, kot sem jo tam našla, ni nikol napovedal noben horoskop... čeprav ni lih, da bi zelo verjela v to.
Ali res fs tako močno vpliva na razmerje?

Ali je to posledica mojih misli, da sem vse to prebrala in se je zgodilo zaradi tega, ker sem vedela kaj se bo?
Kako lahko planeti vplivajo na to?

Odgovor:
- Po kitajskem horoskopu in 12 letnem zodiaku, ki je narejen z dolgotrajnim, vztrajnim in tihim opazovanjem energetskih cikličnih obdobij v vesolju in vedno spreminjajočih se položajev planetov, so modreci med drugimi koristnimi informacijami prišli do enostavnih empiričnih rezultatov, pričakovanih dogodkov, osebnostnih značilnostih itd.
Med mnogimi seveda za vse nas pomembno tudi ujemanje partnerjev. Ugodno partnerstvo se v kitajskem 12 letnem zodiaku skriva in nahaja v štirih trikotnikih (glej moj članek: Leto Prašiča 2007, I. in II. del). Neugodno partnerstvo pa v šestih nasprotujočih zodiakih.

Feng shui res lahko tako močno vpliva na razmerje, ker je energetsko predvidljivo – »vse je nekje zapisano«, kot radi rečemo temu, in mi se učimo »prebrati«. To je osnovno izhodišče te modrosti.
Ponavljajoči se energetski cikli: dve urni, tri urni, dnevni, tedenski, mesečni, štirje letni časi, letni, 10 letni, 20 letni, 60 letni in 81 letni, so nas že nekaj tisočkrat »obiskali« in smo zaplavali v teh valovih energetskih vibracij, da so nekatere stvari zelo enostavne, predvidljive in se jih da napovedati s precejšnjo natančnostjo, če smo le nekoliko umirjeni, naravni, zdrave pameti in nekoliko logični, a ne preveč racionalni. To je dobra in pozitivna stran fs modrosti.

Vaš ljubezenski primer s bivšim partnerjem, je vaša izkušnja in ena od nekaj milijard na svetu ter od nekdaj. Zodiak, k sreči ni odvisen od tega ali mi kaj damo nanj ali ne, ali kaj verjamemo vanj ali ne, je tak kot je, naraven in za vzeti, če to želimo, je ponujen in serviran danes v svoji najbolj popolni obliki, če le »naletite« na kakovostnega.

Enostavna in dopadljiva primerjava horoskopa in modrosti je s čudovito dišečo vrtnico, ki je v cvetnem vrtu, »nameščena« in samo JE. Samo od mene je odvisno ali se bom ustavil, jo občudoval, užival v njeni lepoti in vonju! Ali bom pa kar šel neko svojo zelo hitečo pot »nekam«, in sem ob kvaliteto navdušenja in čutenja naravne preproste temno rdeče, rdeče, roza, rumene, bele … vrtnice in njenega opojnega vonja.

Ali so vaše negativne misli vplivale na potek vajinega razmerja? Bi rekel da so nekoliko, princip Jin, kot negativen, je zelo aktiven in deluje razdiralno in uničevalno! V primeru, da ste še bila v strahu in nenehno mislila, ali bosta skupaj ali ne, potem tudi to vpliva.

Mnogo horoskopov sem prebral in se zamislil nad koristnim in točnim sporočilom in definicijo ter vsem nam znanim občutkom: kot da bi me nekdo zelo dobro poznal in me opisal v »tistem delu horoskopa«. Ampak, sedanji horoskop, me je prevzel s svojo resničnostjo, preprosto filozofijo in kakovostjo, saj mi osebe pišejo ali povedo, kako je to ali ono iz zodiaka resnično in kaže na točno take lastnosti kot oseba v bistvu je in se počuti, torej zavestno pritrdi in se strinja.

Astrologija je že zdavnaj definirala energetske lastnosti in vplive planetov, Sonca in Lune na Zemljo in na nas. Japonska astrologija, ki je DZK – Devet Zvezdni Ki, je modrost, ki se je v zadnjih letih z neskončno možnostjo kombinacij v računalništvu razvila prav do te mere, da jo ves Vzhodni svet tradicionalno in z vso resnostjo uporablja že dolgo časa in Zahodni tudi, na srečo.

Za sedaj toliko, upam zadovoljna z odgovorom.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070328224652408Domov
Powered By GeekLog