Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070323000821467
Pridružite se mednarodnem Pohodu za hrano

ponedeljek, 26. marec 2007 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Sonce

Človekova glavna naloga je, da prepozna enost v raznolikosti. Rojstvo in smrt sta skupna vsem ljudem. Lakota in žeja sta poznani vsakemu posamezniku.To so resnice, ki se nanašajo na vse, ne glede na vero, narodnost, spol, izobrazbo ali vsoto denarja v žepu.

Zakaj potem ne odgovorimo na klic revnih? Kdaj se bomo odzvali na srce trgajoč jok lačnih otrok?

Na svetu zaradi lakote vsak dan umre 25.000 ljudi, od tega vsakih pet sekund umre en otrok. 852 milijonov ljudi nima dovolj za jesti. Lakota in podhranjenost sta med tveganji, ki ogrožajo globalno zdravje na prvem mestu. In dokler so lačni na svetu, ne moremo govoriti o miru in blaginji človeštva, navsezadnje niti o lastni sreči ne.

Tokrat se odločite, da prispevate svoj delež v boju proti svetovni lakoti. Pridružite se mednarodnem Pohodu za hrano, ki bo potekal v nedeljo, 13. maja 2007 po središču Ljubljane in pokažite, da vam ni vseeno za naše brate in sestre po vsem svetu.

Z udeležbo na pohodu boste:

- skupaj z ostalimi pohodniki pripomogli k osveščanju in izobraževanju javnosti o problemu lakote in s tem k zmanjšanju problema,
- s simbolično prijavnino pomagali, da zberemo finančna sredstva v dobrodelne namene, ki bodo v celoti namenjena prehranjevalnim programom – v Sloveniji in WFP organizaciji (World Food Programme).

Zakorakajte z nami in bodite del zgodovinskega boja proti otroški lakoti!

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070323000821467Domov
Powered By GeekLog