Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070226210146909
Rituali pri gradnji hiše in vselitvi

torek, 27. februar 2007 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Regina S.Rant v februarski številki Karme plus

Ko kupite kos zemlje, ste dobili lastninsko pravico in jo vknjižite v zemljiško knjigo. Vendar po vsej verjetnosti niste prvi človek, ki ima uporabno pravico na zemljišču. Zemljišče so mogoče nekoč v preteklosti uporabljali za rituale ali za pokopališče. Zemljišča, ki se nahajajo na vrhu  griča ali hriba ali pa na pobočju in nudijo dober razgled na dolino ali gorsko verigo, so v preteklosti pogosto uporabljali za rituale in ceremonije. Mnoga področja so bila slavna bojišča. Na zemljiščih s tako žalostno preteklostjo se nahajajo duhovi in izgubljene duše.

Feng šui mojster, dr. Yes T. Y. Lim priporoča, da vsakdo, ne glede na versko pripadnost, nujno opravi ritual za uporabo zemljišča oziroma za gradnjo. Na ta način bodo duhovi, ki se lahko nahajajo na zemljišču, pomirjeni, preden se gradnja začne. Ritual je  znak spoštovanja do tistih, ki so zemljišče uporabljali oziroma naseljevali pred nami, kot tudi do energij in duhov, ki vladajo na njem. Tudi na spiritualni ravni obstojajo nivoji, to je zavest, ki so jo ustvarili ljudje, ko so še živeli. Edina razlika med nami in duhovi je, da imajo le-ti višjo energetsko frekvenco, zaradi česar so za večino ljudi nevidni. Mi imamo podobno energetsko polje, vendar pa imamo tudi fizično telo.

Tudi če ste zemljišče podedovali po svojih starših in so ti brez problemov prebivali na njem, to ne pomeni, da bodo tudi vam duhovi izkazovali enako spoštovanje in vas pustili na miru. To je popolnoma odvisno od vašega spiritualnega nivoja in spiritualnega nivoja vaših otrok. Če imate spiritualni rang 8/10* ali višji, potem ste kot general z eno zvezdo, ki ga vsi rangi v vojski spoštujejo. Če pa je vaš spiritualni nivo nižji, na primer 5/10, 6/10 ali 7/10, boste imeli več problemov, če se na vaši parceli nahajajo duhovi, kajti v tem primeru imate premajhno avtoriteto. Iz tega vidika je zelo pomembno, da duhove pomirite z ritualom.

RITUAL PRED ZAČETKOM GRADNJE
Na Zahodu obstoja običaj, da se pred začetkom gradnje slovesno položi temeljni kamen. Pri tem se običajno izvede tudi molitev, kar indirektno pomeni molitev za uporabo zemljišča. Potem pa se množica motovili po zemljišču in praznuje. Duhove, ki vladajo zemljišču, na ta način preženejo, vendar na nič kaj prijazen način. Duhove je treba prositi za dovoljenje, preden množica vstopi na zemljišče.

Če želite uporabljati zemljišče za vrtnarjenje ali pa nameravate na njem graditi hišo, potem izberite za ritual ugoden dan, ki je obenem harmoničen za vse družinske člane. Kitajci imajo almanah, imenovan Tong šu, kjer so navedeni ugodni dnevi za različne priložnosti in rituale. V skrajšani verziji je dostopen tudi na Zahodu. Lahko pa si pomagate tudi z nihalom, če znate ravnati z njim. Ali pa prosite nekoga, ki obvlada delo z nihalom. Obstoja pa še način določanja ugodnih dni s pomočjo kineziološkega testa, ki pa zahteva mogoče malo več dela in potrpljenja. Lahko pa se obrnete tudi na izkušenega feng šui eksperta.   

Izvajanje rituala
Na ugoden dan se napotite na zemljišče in po želji vzemite s seboj nekaj sadja ali pa kuhano jed. Postavite hrano, sveče in kadilo v tisti kot zemljišča, za katerega veste, da ga kasneje ne boste pogosto uporabljali. S tem boste dali vedeti, da hočete izkoriščati
zemljo s prijaznim namenom. Potem izvajate ritual.

Lahko uporabite naslednje besede:

»Komuniciram na vseh nivojih zavesti z vsemi duhovi in naravnimi energijami, ki se zadržujejo na tem zemljišču ali pa imajo pravico do njega. Jaz sem ta kos zemlje kupil/    
podedoval. Moja družina in vsi naši duhovni vodniki/angeli prihajajo v miru in spoštujejo vaše energije in vašo prisotnost. Sklenili smo, da bomo dne …(datum) začeli graditi hišo na tej parceli, da bi tu ustvarili ugodno bivalno okolje.  Pošiljamo vam vso ljubezen in harmonijo«.

Lahko pa izvajate ritual tudi s temi besedami:
»Prosimo vse duhove, ki se nahajajo na tem zemljišču ali pa imajo pravico do njega, za posebno dovoljenje, da dne … lahko začnemo z gradbenimi deli. Prosimo v imenu naših duhovnih vodij/angelov vsa duhovna bitja, ki bi jih lahko s tem prizadeli, za odpuščanje, ker jih bomo motili in pošiljamo univerzalno ljubezen, veselje in zdravljenje tja, kjer bo potrebno.

Prosimo tudi vse duhove, ki vladajo temu področju, za nasvet in zaščito za vse čase za nas, naše otroke, potomce, naše osebje in prijatelje. Sedaj vabimo vsa duhovna bitja, da se okrepčajo ob naši daritvi«.
Nato prižgete sveče in kadilo. Ko končate z ritualom, pustite hrano, sveče in kadilo tam. Ker bodo duhovna bitja po končanem ritualu vzela nase auro hrane, je ne smete pojesti, ker nima več pravega okusa.
Na dan začetka gradnje prvič zasadite lopato.
V številnih deželah Evrope in Azije imajo likof, ko postavijo ostrešje hiše. Tudi to je ritual, ki ne sme izostati.

RITUAL PRED VSELITVIJO
Preden se nameravate vseliti v svojo hišo ali stanovanje, morate spet najti ugoden datum za selitev. Običajno velja za dan vselitve tisti dan, ko se vselite in začnete kuhati, tudi če potem še nekaj tednov traja, da se v celoti preselite.
Datum vselitve je važen, da se preračuna in ugotovi vaša usoda v novi hiši ali v novem stanovanju. Če čas vselitve ni v harmoniji z vami, to lahko tri do šest mesecev  vpliva na vašo uravnoteženost in harmonijo.

Čiščenje z ognjem
Na dan, ko začnete nositi svoje stvari v novo hišo ali stanovanje, zanetite pred hišo v posodi ogenj. Preden vstopite v novo hišo, stopite čez  ogenj, da se simbolično osvobodite negativne energije in duhov.

Čiščenje s soljo
Nekaj dni pred vselitvijo morate hišo oziroma stanovanje očistiti. Majhni živalski in popotni duhovi lahko med gradnjo vdrejo v hišo. Te morate spet prositi, da zapustijo hišo. Za to je najbolj primerno čiščenje s soljo.

Izberite spet ugoden termin za to specialno čiščenje. Zvečer pred čiščenjem pojdite zgodaj spat, da se boste dobro odpočili. Pojejte nekaj lahkega, da boste imeli več energije in boljšo intuicijo. Prosite tudi svojega spiritualnega vodnika, da vam pomaga. Ta vam lahko da nasvete v sanjah ali pa vam posreduje trenuten vpogled.
Naslednji dan popijte najprej veliko vode, recite duhovom in vsem energijam v hiši, da boste čez pol ure začeli s čiščenjem. Prosite jih, da do tačas zapustijo hišo. Nato vzemite 2 do 3 kg neprečiščene morske soli in jo potresite po kotih, ob stenah in po vseh temnih hodnikih in zakotnih prostorih. Sol začne absorbirati negativne energije in uničevati bakterije. Sol pustite ležati do naslednjega dne. Nato jo posesajte in takoj odnesite iz hiše.

V temne prostore, še zlasti v kopalnico in klet je priporočljivo postaviti nekaj porcelanastih posod z neprečiščeno morsko soljo. Sol zamenjajte enkrat mesečno. To je še zlasti potrebno, če ste se vselili v staro hišo in hočete odstraniti negativne energije.

Čiščenje z eteričnimi olji
Ko ste se vselili, najkasneje v štirinajstih dneh očistite hišo še z eteričnimi olji. Nekaj kapljic žajbljevega ali brinovega olja ali kadila dajte v dišavno svetilko, da preženete negativne energije. Po tem čiščenju lahko izboljšate zrak s sivkinim, jasminovim, rožnim ali oranževim oljem.
Še posebno pomembno je čiščenje z eteričnimi olji, če ste se vselili v staro hišo. Subtilne energije prejšnjih stanovalcev se še vedno gibljejo po prostorih in so vtisnjene v stene in pohištvo. Če so bili prejšnji stanovalci zelo negativni ali bolni, bodo te energije, ki so še v hiši, vplivale na vas. V tem primeru morate čistiti hišo en teden do dva, preden se vselite.

Preden začnete čiščenje z eteričnimi olji, zaprite vsa okna. Potem pustite goreti dišavno svetilko nekaj ur, da intenzivne energije eteričnih olj nevtralizirajo vse negativne energije, ki so se usedle v stene in pohištvo. Nato odprite okna in pustite odprta nekaj ur, da izrabljen zrak in negativne energije zapustijo hišo. To čiščenje lahko izvajate toliko časa, dokler čutite zatohlost in neprijetne vonjave ali vonj po plesni.

Čiščenje z vodo
Zrak v stanovanju lahko očistite, če poškropite prostor s čisto vodo, v katero ste kanili nekaj kapljic eteričnega olja. Tako boste zrak očistili prahu in ga osvežili. Učinek je podoben kot  po dežju. Laže boste dihali. Najbolje je, da greste dnevno skozi prostore in jih poškropite. Za ta namen lahko uporabite prazno plastično embalažo, v kateri je bilo čistilo za steklo.
Ta način čiščenja je koristen tudi proti elektrosmogu.

* Spiritualno rangiranje je izraženo v desetih stopnjah. Najnižja stopnja spiritualnosti je 1/10, najvišja pa 10/10.

Regina S.Rant

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070226210146909Domov
Powered By GeekLog