Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2007022419454028
Dan za dnem

torek, 27. februar 2007 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Dan za dnem je ob osmih zjutraj droban, a ponosen 92-letnik pokonci; oblečen za nov dan, moderno počesan in sveže obrit, čeprav uradno slep, je danes na poti v dom za ostarele. Smrt njegove 70-letne žene je povzročila ta nujen korak. Medtem ko je ure in ure čakal v sprejemni sobi doma, se je, ko so mu povedali, da je njegova soba pripravljena, samo prijazno smehljal. Medtem ko sva šla do dvigala, on s pomočjo svojih hodulj, sem mu opisal njegovo majhno sobico, omenil sem mu tudi zavese na njegovem oknu.

»Naravnost čudovito,« je navdušeno odvrnil, kot osemletnik, ki je ravnokar dobil v naročje svojega novega kužka. »Gospod Jones,« saj še niste videli sobe, »počakajte vendarle.« »To ni pomembno,« je odvrnil. »Sreča je nekaj, za kar se odločiš že vnaprej. Če mi bo moja soba všeč ni odvisno od tega, kako je razporejeno pohištvo, ampak kako jaz razporedim svoj um. Jaz sem se že odločil, da mi bo soba všeč. Take in podobne odločitve sprejemam vsako jutro, ko se zbudim. Na izbiro imam dve možnosti, ali preživim dan v postelji in naštevam vse težave, ki jih imam z nedelujočimi telesnimi deli, ali pa vstanem in sem hvaležen za tiste dele, ki še funkcionirajo.

Vsak dan je darilo in tako dolgo, kot bodo moje oči odprte, bom usmeril vso pozornost na prebujajoči se dan in na vse srečne spomine, ki sem jih shranil. Starost je kot bančni račun. Jemlješ tisto, kar si vložil. Torej, moj nasvet zate bi bil, da shraniš veliko sreče na tvoj spominski račun! Hvala ti za tvoj prispevek v mojo spominsko banko. Jaz še vedno vlagam.«

Zapomnite si pet preprostih pravil za srečo:
Osvobodite svoje srce sovraštva
Osvobodite svoj um skrbi
Živite preprosto
Dajajte še več
Pričakujte še manj

BODITE SREČNI

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2007022419454028Domov
Powered By GeekLog