Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070204200128826
Ujeti veliko ribo!

nedelja, 4. februar 2007 @ 20:01 CET

Uporabnik: Pozitivke

Po svojih bizarnih, ne-od-tega-sveta-prihajajočih-filmih, ki zna tudi presenetiti s "čisto navadno zgodbo" (film The Straight Story), svetovno znan režiser David Lynch, je 26. januarja 2007 na svojem obisku v Seattlu, Washingtonuč govoril o svojem filmu, knjigi in izvoru njegove blaženosti, transcendentalne meditacije, poroča seattlovski Times. Režiser je razložil, da se naslov njegove nove knjige "Catching the Big Fish! (Ujeti veliko ribo!) nanaša na, kako ujeti ideje. "Natančno ne vemo, kako se zgodi, a nenadoma naredi "klik"! In ideja se pojavi. Vstopi v zavestni um, in glej ga šmenta, nenadoma jo vidimo jasno in razločno. Ne samo, da jo vidimo, spoznamo oz. prepoznamo jo v trenutku, je povedal gospod Lynch.
Nadaljeval je z opisovanjem doživetja blaženosti in rekel: "To je tako čudovita stvar in vsi jo imamo v sebi. Obstaja pregovor: "Resnične sreče ne najdeš zunaj, ampak znotraj."

Članek razlaga, kako je režiserja lov za blaženostjo, pripeljal do tehnike transcendentalne meditacije, ki je izpolnila njegova hrepenenja in nazadnje je ustvaril The David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education (Zavod za zavestno vzgojo in svetovni mir Davida Lyncha), tako da bi lahko otroci razširili oz. razvili zavest in uživali v blaženosti. "Namen tega zavoda in vzgoje, ki jo le ta zaobsega, je, da se šolarjem dvakrat na dan dovoli, da se potopijo vase. Zgodi se, da svetloba nedoločljive širine - čista zavest - prične živeti in rasti." Ker postanejo šolarji srečnejši, občutijo manj stresa, strahu, tesnobe, depresije in jeze (to so med drugim teme, ki jih režiser vedno znova upodablja v svojih filmih z žametnimi zavesami, "spakami" in ostalimi konstantami). Bolje se razumejo z učitelji, hitreje in lažje srkajo znanje in ga tudi cenijo." Navedel je tudi, da je uspeh po šolah, ki so ta predmet uvedle, fenomenalen."

http://www.globalgoodnews.com/cultural-news.html#success1

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070204200128826Domov
Powered By GeekLog