NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 25-sep
 • Knjige v meni puščajo sledi

 • nedelja 27-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 29-sep
 • Dr. Marko Robnik Šikonja: Umetna inteligenca

 • sreda 30-sep
 • Janez Bogataj: Kako nas kulturna dediščina usmerja

 • četrtek 01-okt
 • Program za otroke in šole 2020/21

 • petek 02-okt
 • 20. Festival za tretje življenjsko obdobje

 • nedelja 04-okt
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • sreda 07-okt
 • Strokovni posvet Knjiga. Znanje. Razum

 • petek 09-okt
 • 3 Mednarodni festival Čili in Čokolada

 • nedelja 11-okt
 • Ko se imaš rad...

 • torek 13-okt
 • Pogumne punce soustvarjanje plesne predstave

 • sreda 14-okt
 • Magični nakit

 • petek 16-okt
 • (Ne)znano Trnovo- brezplačno vodenje v Ljubljani

 • nedelja 18-okt
 • Nedelja v MAO: Od matrice do igrače

 • torek 20-okt
 • Naslov pride zadnji

 • sreda 21-okt
 • Jama, reka, gozd tam pa straši

 • četrtek 22-okt
 • 23. Pripovedovalski festival

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Številke, ki spremenijo življenje   
  torek, 9. januar 2007 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Leto, ki se iz starega obrne v novo, je prikladen čas za nove načrte, cilje in poti. Sklepi niso problem, zaplete pa se, ko je treba načrtovano uresničiti. Zakaj nekaterim uspe brez težav razvozlavati še tako debele vozle, ki jih življenje ovija okrog njih, in zakaj se drugi tako usodno zapletejo že pri enem samem? Koliko na to vplivajo naša imena in priimki in ali lahko s tem, da si spremenimo ime, postanemo srečnejši in uspešnejši? Kako se z nami igrajo številke in kaj lahko storimo, da se bomo mi igrali z njimi?

  »Ob rojstvu dobimo dve števili, ki sta v bistvu osnova, s katero komuniciramo z okoljem. Če smo usklajeni s temi števili, bodisi z istimi ali z združljivimi, potem je v redu, drugače pa prihaja do blokad. Ponavadi se zgodi, da kadar so ljudje v stiski, čutijo, da morajo nekaj ukreniti. Včasih vzgib začutijo, ko se po naključju srečajo z numerologijo, bodisi da preberejo o njej v medijih bodisi pridejo do kakšne knjige, zelo pogosto pa se tisti, ki imajo nesrečno vibracijo zaradi kombinacije svojih imen in priimkov, v primernem trenutku seznanijo z numerologijo. Tukaj ni naključij in vse prihaja tako, kot je treba,« pravi Lorena Leonardos, naša najbolj znana numerologinja, ki pripravlja že tretjo knjigo o numerologiji.

  Bistvo numerologije je notranje zadovoljstvo

  Numerologija nam ne prinaša konkretnih materialnih sprememb, pač pa omogoča, da bolje spoznamo sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Ime, ki ga dobimo od rojstvu, ima po prepričanju numerologov s svojimi črkami pomen v številkah, ki vplivajo na našo usodo. Številke povejo na primer, kakšne stike vzpostavljamo z drugimi, ali obvladujemo sami sebe, kakšen je naš odnos do sprememb, kako se prilagajamo… Lorena Leonardos pojasnjuje: »Numerologija vpliva na osebnost. Z njeno pomočjo v bistvu spremenimo sebe in odnos, ki ga imamo do drugih. Vibracijo, ki jo prejmemo z novim imenom, zdaj posredujemo naprej. Če je ta vibracija srečna, bomo imeli tak odnos tudi do drugih. Imeli bomo prave vsebine v svojem življenju, pravo komunikacijo. To nam pa potem lahko vrne finančno, karierno ali katero drugačno zadovoljstvo.

  Bistvo numerologije je vedno osebno zadovoljstvo, saj omogoča, da človek postane srečen sam s sabo, da se harmonizira s seboj in okoljem. Dobro je, da ljudje naredijo analizo sami sebi, ker tako najlaže ugotovijo, kje tiči problem in kakšno spremembo bi si želeli. Ko s pomočjo numerologije ljudje dobijo sliko o sebi, se običajno zgodi, da sprožijo postopek: ali se začnejo podrobneje zanimati za numerologijo ali začnejo postopek spreminjanja imena. Od tega, kakšna je osebnost, je odvisno, kako velika naj bo sprememba. Lahko gre za spremembo imena v celoti ali pa se spremeni le malenkost, ki jo drugi komaj opazimo, človek pa bo vendarle dobil novo vibracijo. Na tej točki je s pomočjo astrologije treba pogledati, za kako pogumnega človeka gre in kakšna sprememba je zanj najbolj optimalna.«

  Numerologja in astrologija

  Numerologija je mejna znanost. Znanstveno je ni mogoče dokazati, le eksperimentalno. V numerologiji velja, da ima vsak človek tri osebna števila (ime, priimek, skupno število), ki v kombinaciji z rojstnim številom postavijo temelje njegovih vibracij – srečnih ali nesrečnih. Lorena Leonardos pojasnjuje: »Vse vesolje temelji na planetih, ki vplivajo na človeka. V trenutku rojstva na nas vplivajo planeti, ki jih astrologija pojasnjuje skozi natalno karto in jih ne moremo spremeniti. To je naša usoda, znotraj nje obstaja manevrski prostor, ki ga v življenju izgrajujemo, dopolnjujemo ali pa tudi ne. Prej ali slej pa naletimo na področje, ki nam ob rojstvu ni bilo dano, zato se moramo za uspeh na njem zelo namučiti. Sreča je neke vrste pogojenost, ki nam je dana in je zapisana v natalni karti čisto vsakega od nas. Numerologija se od astrologije bistveno razlikuje v tem, da omogoča novo vibracijo in spremembo, ki je astrologija ne more. Je neke vrste darilo kozmosa, s katerim lahko slabo vibracijo spremenimo v dobro in si tako lahko v življenju pomagamo do notranjega zadovoljstva.

  Isti planeti, ki imajo določene vsebine po svojih lastnostih, s katerimi vplivajo na človeka, se pojavljajo v astrologiji in numerologiji.« Ali torej to pomeni, da našo usodo z imenom, ki nam ga dajo, zapečatijo naši starši? »Seveda, z imenom in priimkom. Ni rečeno, da so imena, ki so všeč staršem, primerna tudi za njihovega otroka. V bistvu dajo ljudje otrokom pogosto svoje lastne vibracije, ki so lahko tudi nesrečne. Vendar, kot rečeno: če imamo nesrečno ime, nam numerologija omogoča, da ga spremenimo v srečnejšega. Saj že stara modrost pravi, da na besedah svet stoji. In najbolj pomembni besedi v našem življenju sta naša ime in priimek,« pravi Lorena Leonardos.

  Napačna interpretacija nas zablokira

  »Tudi za numerologijo velja, da je bolj poglobljena analiza bolj natančna,« razlaga Lorena Leonardos. »To omogoča druga stopnja numerologije. Prva stopnja, ki je že opisana v obeh mojih knjigah in omogoča osnovno analizo, temelji na kaldejski abecedi. Je enostavna, kratka in nam da štiri števila: ime, priimek, skupno število ter rojstno število. Prve tri lahko spreminjamo, zadnje pa je dokončno in nespremenljivo. Ker datuma rojstva ne moremo spremeniti, lahko omilimo negativno vibracijo, če na primer rojstni dan dosledno in redno praznujemo na kak drug dan. Nadgradnja prve je druga stopnja, ki poleg omenjenih števil upošteva še dve drugi števili: število karme in število življenjskega cilja. Torej imamo pet številk, ki jih kombiniramo med seboj. Če se druga stopnja ne izide, ponovno popravimo prvo stopnjo in nadaljujemo na drugi.« Lorena Leonardos svetuje, da osnovne izračune opravimo sami, vendar je pri tem treba poznati zakonitosti numerologije in jih upoštevati: »Ljudje se z napačno uporabo numerologije lahko zablokiramo.

  Numerologija ima določene zakonitosti glede števil, ki se ujemajo ali so si nasprotna in ki jih je pri uvajanju novih vibracij treba poznati. Zelo pomembno je upoštevati vibracije ljudi, s katerimi smo v stiku, z njimi živimo. Če tega pri izračunih ne upoštevamo, je numerologija lahko tudi nevarna, saj vodi v blokade. Zelo močno vibrira tisto, kar pogosto uporabljamo. Najmočnejšo vibracijo ima ime ali vzdevek, če ga imamo. Ko spremenimo ime, moramo imeti tudi toliko poguma, da ga uporabljamo. Če človek ne uporablja svojega spremenjenega imena ali priimka, rezultata ni. Ko uvajamo spremembe v življenje, je treba biti nanje pripravljen in jih dosledno izvajati.«

  Lorena Leonardos: »Numerologija je izkustvena veda, ki preučuje vpliv števil kot simbolov nebesnih teles na lastnosti in sposobnosti ljudi ter na odnose med njimi. Ljudje zmotno razmišljajo, da bo numerologija povzročila velike spremembe v zelo kratkem času. Vendar numerologija deluje na dolgi rok. Tudi če se nam določeni pomembni dogodki zgodijo na nesrečno število, na primer izpit na fakulteti ravno enajstega v mesecu, vibracija tega nesrečnega števila v tem primeru nič ne pomeni, ker gre za prekratek termin. Če pa se to pogosto ponavlja, na primer redni poslovni sestanki enajstega v mesecu, je pametno razmisliti o drugem datumu.«

  Barbra Jermann, novinarka in televizijska voditeljica:
  »Moja izkušnja z numerologijo se je začela čisto novinarsko. Pozneje sem, spet iz čiste novinarske radovednosti, naredila nekaj osnovnih analiz za ljudi, ki jih poznam, in vedno znova ugotavljala, da vse skupaj drži. Sama kljub temu, da sem imela v imenu slaba števila, dolgo nisem ukrenila nič. Na neki točki pa − saj običajno je tako, da se ti nekaj mora zgoditi, da si pripravljen spremeniti način življenja − sem prišla v situacijo, ko sem morala nekaj ukreniti. Imela sem nesrečo, potem operacijo, po kateri nisem mogla skrbeti ne zase na za otroka, sledila je osemmesečna rehabilitacija... Takrat sem pomislila, da bi z eksperimentom na sebi poskusila udejanjiti svoje numerološko znanje. Osnovno analizo sem si naredila sama, potem pa stopila do numerologinje, ki mi je potrdila, da sem se odločila prav. Uredila sem si nove dokumente in začela živeti drugače. Kar bi rada poudarila, je to, da je sprememba imena izjemno velik poseg v identiteto človeka, za katerega moraš prej opraviti z vsemi svojimi preživetimi vedenjskimi vzorci in biti pripravljen, da se programiraš na novo. Gre za to, da sem se prepustila toku življenja, da sem laže sprejemala stvari in ovire, ki jih prinaša, in se nisem oklepala znanih in preverjenih vzorcev, ki ti resda dajejo občutek varnosti, te pa na drugi strani blokirajo. Sama sem hkrati s spreminjanjem svojih miselnih vzorcev (oziroma ob koncu procesa) spremenila tudi ime. Težko trdim, da so bile vsi pozitivni dogodki, ki so se mi zgodili, posledica zgolj numerologije. Mislim, da enega brez drugega ni. Brez spremembe sebe ne moreš spremeniti imena. Dejstvo pa je, da me je okolica po spremembi imena začela jemati drugače in da se mi je zgodilo veliko pozitivnega. Kot da bi oddajala več pozitivnih vibracij. V službi sem denimo navezala stike z ljudmi, s katerimi se prej nisem niti pozdravila. Vendar ljudje nikoli ne osvojimo vseh lekcij življenja. Že to, da se naučimo, da je za dva koraka naprej potreben en korak nazaj, korak, s katerim se spomnimo izkušenj in znanja, ki smo ga imeli, pa pozabili, pomeni veliko.«
  Mojca Šimenc
  www.dnevnik.si

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.dnevnik.si
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Horoskop in astrologija

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20070106005455414

  No trackback comments for this entry.
  Številke, ki spremenijo življenje | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,39 seconds