Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20070103203627669
Jedilna konoplja - odličen dodatek k prehrani

ponedeljek, 15. januar 2007 @ 20:36 CET

Uporabnik: Pozitivke

JEDILNA KONOPLJA

Je moden in zdrav dodatek pri skoraj vseh pripravah prehrane, dodatek pečenim jedem in testeninam. Jedilna konoplja je ustrezna prehrana z visoko kvalitetnimi, nepogrešljivimi sestavinami. Konopljino seme (luščeno ali neluščeno) zagotavlja:

- vse nujno potrebne aminokisline (esencialne in neesencialne);
- 75–95 % nenasičenih maščobnih kislin v pravem razmerju za človeško prehrano (1:3; en del linolenske kisline in tri dele linolne);
- 2–4 % Gamalinolenske kisline (GLA) za boljšo kondicijo krvi;
- večino mineralnih snovi (makro in mikroelemente: kalcij, kalij, fosfor, železo in mnogo drugih);
- dietetična vlakna, ki so dobra za prebavo;
- različne vitamine (vitamine A, B, E ipd.).

Jedilna konoplja s svojimi nujno potrebnimi sestavinami podpira zdrav metabolizem celic in ojača telesno obrambo. Jedilno konopljo bi morali vključevati v svojo dnevno prehrano za večjo vitalnost. Človeškemu telesu zagotavlja vse potrebne nenasičene maščobne kisline, ki igrajo nujno potrebno vlogo pri vzdrževanju vitalnosti celic, v sestavi pomembnih hormonov in za dobro uravnovešeno količino lipidov v krvi.
Biološka kakovost proteina v prehrambni konoplji je najvišje vrednosti in je primerljiva z jajčnim beljakom ali mesom. Je tudi brez obeh holesterolov, brez nezdravih nasičenih maščobnih kislin, ter brez transmaščobnih kislin. Različni minerali oskrbujejo telo z nujno potrebnimi snovmi, ki zagotavljajo stabilnost celičnega metabolizma na enak način kot pomembni vitamini.

Tretjina sestavin so ogljikovi hidrati, ki zagotavljajo ustrezno energijo in dietetična vlakna za prebavo. Ker se vse te vrednosti takoj koristno uporabijo (kot predstopnja ali pomožna substanca v dnevnem metabolizmu), skoraj ni nevarnosti za nalaganje maščob v maščobnih blazinicah.

Jedilna konoplja je bila vedno pomemben terapevtski prehrambni agent; zaradi ojačanja imunskega sistema, se zviša moč odpornosti proti bolezenskim infekcijam in nenehno pojavljajočih se rakastim celicam.

GLA v jedilnem konopljinem olju uravnava zdrav nivo lipidov v krvi in s tem preprečuje aterosklerozo, srčne napade in kapi. Ponovno odkritje jedilne konoplje predstavlja odgovor na veliko današnjih bolezni.

Dodatke k prehrani in ostale izdelki iz jedilne konoplje pridelane na ekolški način najdete v trgovini www.harmonija-narave.com, na tej strani lahko zastavite tudi vprašanja strokovnjakom s teh področij.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20070103203627669Domov
Powered By GeekLog