Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20061217110216283
Fotograf Filip

nedelja, 17. december 2006 @ 11:02 CET

Uporabnik: Ljuba

Zgodba s črko F

Moj sosed Filip je fotograf. Rad potuje in fotografira. V fotoaparat vstavi film, v žep spravi prenosni telefon, in že odfrči s svojim golfom v daljave.

Lansko leto ga je njegov šef poslal v Francijo, na Finsko in na Norveško. V Parizu je fotografiral Eiflov stolp. Na Finskem so ga prevzele jelenje vprege, na Norveškem pa skrivnostni fjordi.

Posebno rad fotografira živali - nimfe, delfine, fazane, žirafe... Te živijo v Afriki. Filipa je firbec že večkrat zvabil v Afriko. Tam je na safarijih filmal in fotografiral lov na afriške živali.

Najraje pa fotografira ljudi, na primer moji frfrasti sestri Faniko in Zofko, svojega sina Alfonza - se pravi mene - ženo Štefko in druge. Tudi naši trije psički Fido, Floki in Pufi so bili že velikokrat tarča njegovega fotoaparata.

V februarju pa najraje fotografira pustne šeme, ki frfrajo naokoli in zbirajo v košare krofe in flancate. Filipu so pri maškarah zelo všeč maske grofov, škofov in šahovskih figur, pa seveda maškare v raznih uniformah, še najbolj pa fantazijske osebe iz pravljic, na primer iz tiste o slamici, fižolčku in ogeljčku.

Ko se naveliča fotografiranja, se doma spravi v fotelj in si na televiziji ogleda kak fantastičen ali fantazijski film. Posebno rad gleda filme o faraonih, fakirjih in fantomih. Žena Štefka mu med filmom postreže s fižolovo juho, s čufti v omaki in s krofi.

Življenje fotografa Filipa je zares fino!

Avtorica zgodbe: Ljuba Žerovc

3 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20061217110216283Domov
Powered By GeekLog