Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20061203222952240
Seks podaljšuje življenje

torek, 12. december 2006 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Moški, ki seksajo vsak dan, živijo v povprečju osem let dlje kot spolno manj aktivni predstavniki močnejšega spola.

Pa smo odkrili še en razlog za dnevno posteljno telovadbo. Moški boste sedaj svojim ljubimkam lahko razložili, da je dolžina vašega življenja odvisna tudi od njih. Ameriški strokovnjaki namreč trdijo, da tisti predstavniki ‘potrebnejšega’ spola, ki seksajo vsak dan, živijo v povprečju kar osem let dlje kot tisti, ki v postelji nimajo takšne sreče.

Za primerjavo.Tisti, ki seksajo dvakrat na teden, pridobijo le leto in pol življenja, zato se pri prepričevanju partnerke splača potruditi. Če te teorije ne bo vzela resno, vas po vsej verjetnosti ne ljubi oziroma se zaveda, da ji boste zapustili visoko pokojnino.
Sicer pa je seks dobro zdravilo tudi za ženske, saj krepi imunski sitem in ohranja vitko linijo. A to ni vse …

Seks za boljše srce
Spolna vzburjenost izboljšuje tudi moč srca. Med predigro se povišata utrip in pritisk, po orgazmu pa se oba takoj znižata. Odlična telovadba za našo pumpico! Študija Univerze v Severni Karolini je pokazala, da se med seksom v krvi poveča tudi količina oksitocina, ki mu strokovnjaki pravijo 'hormon harmonije'. Oksitocin je namreč znan po svojemu blagodejnemu vplivu na srce.

Nič več ščipanja v križu
Tudi tisti, ki imate težave s križem, se lahko veselite. Med orgazmom se namreč mišice v trebuhu in v predelu križa močno stisnejo, nato pa sprostijo. Ta fizična dejavnost zato odpravlja napetosti, ki povzročajo glavobole in bolečine v hrbtu.

S seksom do lepe kože
Pozabite na vse kreme, ki obljubljajo sijočo in mehko kožo. Za naš največji organ ni boljše terapije in zdravila, kot je seks. Ko ste vzburjeni, je namreč pretok krvi po telesu boljši in hitrejši, kar se pozna tudi na koži. Že takoj po seksu boste opazili, da ste videti mlajši. Tudi limfne žleze so med seksom aktivnejše, zato negativne in škodljive snovi iz telesa izginejo hitreje.

Seks osrečuje in sprošča
Tisti, ki se pogosto podijo po postelji, so tudi zadovoljnejši in samozavestnejši. Srečne osebe so ponavadi tudi zelo aktivne, privlačne in popularne. Študija raziskovalcev iz Avstrije je celo dokazala, da je depresija med spolno aktivnimi osebami zelo redka.

Zaradi seksa pametnejši
Seks ima tudi na možgane pozitiven vpliv. Dokazano je, da imajo tisti, ki redno seksajo, odličen spomin in da so v službi pogosto uspešnejši od svojih kolegov.

Seks je zdrav
Med seksom se v telesu ustvari prava mala mešanica hormonov, ki krepi imunski sistem. Vzburjenost podvoji število levkocitov in celic, ki varujejo naš organizem, zato lahko s čisto vestjo trdimo, da seks varuje zdravje.

Če to ni razlog, da takoj skočite med rjuhe ..
www.siol.net

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20061203222952240Domov
Powered By GeekLog