Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2006120311214765
Kako Mihec prepisuje

nedelja, 3. december 2006 @ 11:21 CET

Uporabnik: Ljuba

Domača naloga
PREPIS

Dedek Poldek je vtaknil kljun v ključavnico. Pravkar se je vrnil iz šobe. Bil je nalit z jezo, ker mu je njegov polski prijatelj sumil palico. Zdaj je bil Polhek lažen in jelen, pa bi se mu zato skorajda zlomil kljun, tako vihravo je odšlepal brata. Odvihral je v svojo robo, vrgel čorbo na mino, in se zažrl v veliko slino, ki je visela na sceni. Na tej slini je bila naklikana muza, pokrita z belim krtom, na njem pa mesena skleca s satjem. Ko je teček tako opasoval ladje, so se mu počedile slike. Želodec mu je nočno grulil, mape pa še ni bilo doma, da bi mu spuhala muho. Zato je šel v kuhinjo, da bi si som slekel zajca. Pri tem je bil belo naroden, pa je tri spustil na parkel. Gumenjaki in veljaki so primezeli iz lužine in potacali komaj počesan parkel.
Polžek je prinesel vidro z modo ter krmo, in za vabo počistil tla.
Ko je mačica končno le prišla s čela domov, je dedek jokal kot jež. Marica ga je potolažila z veliko okroglo ziziko, da je lažje kakal na kobilo.

Poprava prepisa:

Deček Poldek je vtaknil ključ v ključavnico. Pravkar se je vrnil iz šole. Bil je nabit z jezo, ker mu je njegov šolski prijatelj sunil malico. Zdaj je bil Poldek lačen in jezen, pa bi se mu zato skorajda zlomil ključ, tako vihravo je odklepal vrata. Odvihral je v svojo sobo, vrgel torbo na mizo, in se zazrl v veliko sliko, ki je visela na steni. Na tej sliki je bila naslikana miza, pokrita z belim prtom, na njem pa lesena skleda s sadjem. Ko je deček tako opazoval sadje, so se mu pocedile sline. Želodec mu je močno krulil, mame pa še ni bilo doma, da bi mu skuhala juho. Zato je šel v kuhinjo, da bi si sam spekel jajca. Pri tem je bil zelo neroden, pa je tri spustil na parket. Rumenjaki in beljaki so primezeli iz lupine in popacali komaj posesan parket. Poldek je prinesel vedro z vodo ter krpo, in za sabo počistil tla.
Ko je mamica končno prišla z dela domov, je deček jokal kot dež. Mamica ga je potolažila z veliko okroglo liziko, da je lažje čakal na kosilo.

Prepis dala za nalogo in popravila: Ljuba Žerovc

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2006120311214765Domov
Powered By GeekLog