Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20061130173928871
Zgodba o muci, miški in psičku

četrtek, 30. november 2006 @ 17:39 CET

Uporabnik: Ljuba

CČ - zgodba

Muca Taca je lačna. Njen želodček se boleče krči, v njeni skodelici pa ni nič mlečnega. Pa se odloči, da gre čepet pred luknjico miške Cvilke. Mogoče bo imela srečo in si bo ta večer celo privoščila poceni mišjo pečenko.

Muca Taca torej čepi pred luknjico, pa čaka, čaka in čaka. Dviguje glavico, voha s smrčkom, oči ima na pecljih, sline se ji cedijo, o Cvilki pa nič novic. To se zazdi muci Taci sila čudno. Ali je mogoče, da Cvilke sploh ni v luknjici?

Miška Cvilka pa je tačas na obisku v kočici psička Slinčka. Ob večerih često pridrobenclja k bevskajočemu Slinčku, ki ma v svoji skledici vedno kaj sočnega tudi za v Cvilkin gobček.

Ta večer torej miška Cvilka in psiček Slinček počasi in složno večerjata. Miška cvili od sreče, psiček pa čisto tiho renči od ugodja. Muca Taca pa čepi nedaleč od njiju v grmičku in čaka, da se bosta slednjič naveličala večerjati. Krči krempeljce, si oblizuje brčice, izteguje in liže tačice. Končno se utrudi od neskončnega čakanja in zadremucka.

Natančno opolnoči miška Cvilka pridrobenclja mimo grmička, v katerem počiva dremajoča muca Taca. Le hipec, in že Taca pozorno našpiči ušesca, dvigne brčice in pri priči skoči za Cvilko. Miška cvileče priteče točno pred Slinčkov gobček. Psičku Slinčku pa ta mišjemačji direndaj ni prav nič všeč. Grozeče zarenči in se požene za bežečo muco Taco. Toliko časa jo podi po dvorišču, da mu ta končno uide na češnjo. Psiček Slinček pod češnjo še nekaj časa bevska in renči, nakar se naveliča in se počasi odplazi v svojo kočico, da bi do konca prebavil večerjo.

Kaj pa muca Taca?
Vso noč tiči na češnji, miška Cvilka pa ji ves ta čas privoščljivo recitira:

Kadar Taca lačna je preveč,
in za miško Cvilko se podi,
Slinčku, Cvilki to ni prav nič všeč,
pa po gobčku Taca jih dobi!

Avtorica zgodbe: Ljuba Žerovc

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20061130173928871Domov
Powered By GeekLog