Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20061008125206177
Znamenje meseca - Tehtnica

nedelja, 8. oktober 2006 @ 12:52 CEST

Uporabnik: A

Piše: Bern Jurečič v novi številki Karme plus

PORTRET TEHTNICE – OD PROSTAKA DO ESTETA
Tehtnica je sedmo zodiakalno znamenja horoskopa, po kvaliteti pa spada med aktivna, moška in kardinalna znamenja. Njen element je zrak in povezujemo jo sedmo astrološko hišo, v katero sodijo zakon, partnerstvo in javnost. Tehtnica v simboliki zodiakalnega kroga edina predstavlja neživo stvar, saj je zodiak sicer sestavljen iz osmih živalskih in treh človeških ponazoritev. Ljudje, rojeni v tem jesenskem obdobju, čutijo močno potrebo po doseganju popolnosti in harmonije v sebi ter v stiku z drugimi ljudmi, vendar morajo najpogosteje pristati na kompromise, če naj bi to dosegli. Vladar Tehtnice je Venera, sinonim za lepoto, umetnost, ljubezen, modo in glasbo.

BREZHIBNOST IZGLEDA

Ko spoznate to idealno bitje, vas najbolj preseneti njen talent za popolno razporeditev svoje energije in časa. Morda jo boste opazovali pozno ponoči, kako s prijatelji spremlja najpomembnejši kulturni dogodek sezone, popoldne, ko se v parku igra s svojimi, nedvomno lepo urejenimi otroki, ali pa zgodaj zjutraj, ko z nasmehom in lahkim korakom med prvimi vstopa v svojo pisarno. A kaj imajo ti trenutki skupnega? V vsakem trenutku, tako med gospodinjskimi opravili kot med pripravami za najbolj svečan večer, je naša Tehtnica brezhibno elegantna, nadišavljena, sveža in urejene frizure, oblečena po zadnji modi, predvsem pa vedno prijazna. Ker sta v njenem svetu lepota in urejenost na najvišjem mestu, si preprosto ne dovoli kakršnekoli nemarnosti, nered pa je zanjo največji greh.

V družbi prijateljev in znancev navadno izstopa, saj je obdarjena s smislom za humor, igralskim talentom, zna poiskati tolažilne besede in je v kritičnih situacijah sposobna prevzeti odgovornost nase. Tehtnica je tista prekrasna dama, ki nikoli ne zamuja, in tisti dobro vzgojen moški, ki se nikoli ne pojavi v gosteh brez šopka rož in prgiščem dobro izbranih komplimentov, s katerimi osvojil vsako gostiteljico. Tehtnica se zna veseliti in zabavati, vendar nikoli ne pozabi občutka za pravo mero. "Zlata sredina" je njena življenjska modrost, ki jo ljudje iz njene okolice najbolj spoštujejo in cenijo. Zelo veliko ji pomeni družbeni ugled, javno mnenje pa zanjo predstavlja potrditev temeljnih človekovih načel: govoriti resnico, biti vljuden, plemenit in pravičen. Kdor poskuša izkoristiti njeno ljubeznivost, bo naletel na hladen pogled in presenetljivo neomajnost. Zaradi teh lastnosti je izvrstna v poslovnem svetu, kjer lahko svoj talent za komunikacijo, delo v skupini in priljubljenost med sodelavci združuje z zdravo dozo ambicije in čvrstosti. Pripadnice tega znamenja niso skope in prav rade trošijo denar za skrite strasti, kot so umetnine, plošče, knjige, kozmetika, draga garderoba ali restavracije.
V ljubezni se popolnoma preda svojemu partnerju, prav neverjetno je sposobna vzporedno voditi poklicno in privatno življenje. Družina, še posebno partner, zavzemajo posebno častno mesto v njenem srcu, s svojo nesebično čustvenostjo in negovano zunanjostjo je sposobna ohranjati partnerjevo naklonjenost.
Ker je zelo romantična, je pripravljena živeti samo za ljubezen, zato je zanjo vsakršna osamljenost boleča in se ob tem počuti nesrečno. Družinsko življenje s Tehtnico je vznemirljivo in polno presenečenj, vendar brez nevarnosti, da bi se ljubezen razblinila, saj sta njen smisel za pravičnost in visok moralni kodeks garancija za zvestobo te izjemne osebe.

STRAH PRED ODLOČITVAMI

A da ne bi bila slika preveč idealna (saj bi v tem primeru ne bila v ravnotežju), poglejmo, kaj lahko pri Tehtnici TUDI najdemo. Prav znamenje Tehtnice je namreč tisto, pri katerem je mogoče naleteti na najširši spekter možnosti, zato v tem znamenju najdemo tako estete in umetniške duše, trde poslovneže in uspešneže kot tudi primitivne ljudi in celo okorele kriminalce! Planetarne energije v horoskopih slednjih so neugodne in tedaj se Venera, vladarka znamenja, obrne v svoje nasprotje

Pri takih ljudeh nas lahko najprej zmoti osladnost. Nikar ne verjemite niti besede patetičnemu in sladkobesednemu fantu iz take zgodbe. Svoji izvoljenki zelo hitro prisega nesmrtno ljubezen, vendar bi zanj najbolj veljal rek "V treh minutah se zaljubim petkrat do šestkrat ". V trenutku, ko vam prisega večno zvestobo, najverjetneje to tudi resnično misli in kar izgoreva v romantičnih občutkih, vendar bo čez nekaj dni prav tako klečal pred neko drugo osebo – tisto z najbolj romantičnimi očmi.
Tehtnica te vrste si lahko nadene vlogo omahljivca, ki se o smislu življenja sprašuje enako sumničavostjo kot pri izbiri parfuma. Lahko se mu zgodi, da bo spregledal življenjsko priložnost na ljubezenskem ali poslovnem področju, a le zato, ker se panično boji narediti končni korak in omajati svoje krhko notranje ravnovesje. Takšno stanje se prav lahko pretvori v večen strah pred odločitvami ali pa delanjem napak na poti do končne perfekcije.
Kaj hitro se znajde v situaciji, ko se mu zaradi nenehnega tehtanja "za" in "proti", ocenjevanja partnerjevega vedenja, besed ali pogledov rušijo zveze. Celo najosnovnejše stvari zna prav neverjetno komplicirati in s tem otežuje življenje tako sebi kot svoji okolici.
Med Tehtnicami te manj prijetne vrste lahko srečate ekshibicioniste, skupaj z njihovo prav neverjetno težnjo po tem, da se o njih govori, piše ali da so v središču pozornosti na kateri koli drug način, na primer zaradi ogovarjanja. Domišljavost je pogosta bolezen takih vzvišenih Tehtnic, vendar jih življenje praviloma tu in tam spusti na trdna tla. Za tako hitro strmoglavljenje Tehtnice najdejo tisoče krivcev, od zavistnih sosedov ali zlobnih prijateljev vse do zle usode, nikoli pa se jim pogled ne ustavi na samopodobi v ogledalu, tistem istem, ki ga vsakodnevno uporabljajo za preverjanje svoje brezhibne zunanjosti. Take Tehtnice so slabiči in v življenju odvisni od tujega mnenja, trenutne mode ali vpliva okolice. In ker je vsakdanja realnost tako umazana in nepopolna, takšne Tehtnice lahko živijo v svojem sanjskem svetu knjig in filmov. Zaradi lastne nemoči se zatekajo v "višje sfere" in s prezirom gledajo vsakdanje ljudi, ki so zadovoljni s svojim zasluženim kruhom.

KO NE BI BILO PROBLEMOV …

Za vse Tehtnice velja, da prerade sklepajo kompromise, saj jim ravnotežje in razumevanje v partnerski zvezi pomeni toliko, da so hitro pripravljene na pometanje problemov - pod preprogo. Da se potem sčasoma vsega nabere preko mere, je seveda mogoče pričakovati. Toda naslednjič ne bo drugače.
Na splošno pa imajo Tehtnice pogosto težave s prekomerno telesno težo, saj pretiravajo tako pri hrani kot pri pijači, pri čemer so najbolj "usodne" sladkarije in čokolada, čemur se običajna Tehtnica, podanik uživaške Venere, ne more odreči.

Z znamenjem Tehtnice je povezano tudi:
ŠTEVILO: 7
DAN: petek
BARVA: vsi modri toni
KOVINA: baker
DRAGI KAMNI: smaragd, diamant, safir
ŽIVALI: lama, kamela, jelen, mačka, golob, labod
RASTLINE: jesen, jablana, palma, jagode, vrtnica, ciklama
DRŽAVE: Avstrija, Argentina, Kitajska
MESTA: Dunaj, Frankfurt, Lizbona, Johannesburg

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20061008125206177Domov
Powered By GeekLog