Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20060923225912666
Obiski iz vesolja

ponedeljek, 2. oktober 2006 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Vladimir Kaiser

V začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo...
Bog je rekel:"Bodi oblok sredi voda in naj loči vode od voda!" ... Bog je imenoval oblok nebo.
Bog je rekel: "Naj bodo luči na nebesnem obloku, da bodo ločile dan od noči ..."
Bog je rekel: "Zemlja naj rodi živa bitja po njih vrstah, ..."
Bog je rekel: "Naredimo človeka po svoji podobi, ..."
Tako sta bila dovršena nebo in zemlja in vsa njuna vojska.
(1 Mz 1, 1 - 31; 1 Mz 2, 1)

Zemlja je bila središče vesolja. Nad zemljo se je razprostiral nebesni svod čez katerega je podnevi potovalo sonce, ponoči pa mesec, planeti in zvezde.

Nekje v sferah za žive nedosegljivih so bila še nebesa, pekel in vice, kjer so duše pokojnikov prejemale plačilo za svoje tozemeljsko početje. Če k temu priključimo še stvarnika na nebeškem tronu, angelske zbore in demonske horde s samim bognasvari na čelu smo na kratko opisali vso stvarstvo. V takšnem zaprtem geocentričnem modelu vesolja seveda ni bilo prostora za civilizacije iz tujih ozvezdij, intergalaktična potovanja in bližnja srečanja tretje vrste. Svet je bil enostavno urejen in ljudje se niso mučili z vprašanji: "Ali obstajajo v vesolju še druga misleča bitja? Ali so nam podobna in ali so njihovi nameni miroljubni?"

Potem se je začela renesansa z misleci kot so N. Koprenik, G. Galilei, G. Bruno in še drugi, ki so cel vesoljni red postavili na glavo. Ne samo, da se naenkrat sonce ni več vrtelo okoli zemlje, ampak so vlogi zamenjali. Tudi zvezde so se iz negibnih točk na eni od nebesnih sfer spremenile v oddaljena sonca podobna našemu okoli katerih so so vrteli planeti naseljeni z mislečimi bitji kot smo sami. In naenkrat so vprašanja o obstoju nezemeljskega življenja postala aktualna.

Ali so nezemljani prišli z renesanso?

Tudi Svetem pismu najdemo dele, ki nam dajo misliti o tem, da smo bili deležni obiskov iz vesolja že v časih ko o Koperniku in njegovih sodobnikih še ni bilo ne duha ne sluha. Dobro je poznana zgodba o preroku Eliji in njegovem vnebovzetju, ko so ga v viharju ognjeni voz in konji ponesli proti nebu (2 Kr 2, 11).
Še posebej zanimiva pa je ognjena vizija preroka Ezekiela: "... vihar z velikim oblakom, polnim plapolajočega ognja... V njegovi notranjosti so bile postave, podobne štirim živim bitjem, ... Njih noge so bile ravne ... lesketale so se kakor likan bron... Ko sem bitja ogledoval sem videl kolo na zemlji poleg njih ... Ko so bitja hodila, so se vrtela kolesa z njimi; ko so stala so stala tudi ta; ko so se dvignila nad zemljo, so se dvignila tudi kolesa .".Ezk 1, 4 - 28)

Seveda pa lahko najdemo tudi bolj prepričljive vire o obiskih nezemljanov, kot so simbolični biblijski zapisi. Tako bi pri poletu z letalom ali balonom nad perujsko puščavo Nazca uzrli v suha kamnita tla vdolbene podobe opice, ribe, pajka, ptice, prav tako pa še veliko drugih risb in geometrijskih likov (več kot 300), ki so jih pred več kot 2000 leti tamkajšnji prebivalci narisali na tla. Zanimivo je predvsem to, da so vse risbe vidne samo in zraka in jih njihovi stvarniki s tal sploh niso mogli videti. Okoli 50 risb živali in rastlin pa predstavlja le

majhen del vseh talnih risb. Največ je ravnih črt, ki se križajo ali tečejo popolnoma vzporedno kilometre dolgo, nekatere tudi več kot 65 km.
Prav zato tudi nekateri raziskovalci med njimi tudi Erich von Daniken trdijo, da so risbe v nazcini puščavi služile prišlekom iz vesolja za orientacijo, ko so se spuščali iz vesoljskih prostranstev na naš planet.

Da je Južna Amerika kdaj že morda gostila nezemljane, nam da misliti tudi zlat model iz antične zbirke republike Kolumbije, ki so ga dolgo imeli za ptico, molja ali letečo ribo. Predmet so našli skupaj z drugimi najmanj 1800 let starimi predmeti v nekem predkolumbovskem grobu. Šele z razvojem sodobnih reaktivnih letal je postalo jasno, da gre verjetno za model zračnega plovila, saj je neverjetno podoben sodobnim reaktivnim vojaškim lovskim letalom z deltastimi krili.

Ker južnoameriški indijanci iz predkolumbovskih časov še seveda niso poznali današnje letalske tehnologije se zdi razlaga, da so domačini kopirali zračno plovilo nezemeljske tehnologije prav verjetna. Zanimivo je tudi to, da so pozneje našli v grobovih Kolumbije še druge podobne primerke, nekatere celo z dvema vrstama kril.

Do nenavadnih arheoloških odkritj, ki kažejo na možnost obiskov iz vesolja, so prišli tudi drugod po svetu. Abydosov tempelj v Egiptu je na nenaveden način sam razkril eno od svojih skrivnosti. Tempelj je bil namreč dolgo pod vodo in, ko so vode čez čas odtekle, je to povzročilo, da je del omehčanega ometa odpadel. Pri tem so prišli na plan do tedaj skriti hieroglifi. Del na novo razkritih hieroglifov prikazuje podobe, ki so še najbolj podobne današnjemu helikopterju, podmornici in nekakšnemu zračnemu plovilu - letečemu krožniku. Podobno, kot zlat kolumbijski model letala tudi skrivnostni egiptovski hieroglifi 'ne sodijo' v čas v katerem so nastali.

Visoko v planinah BayanKara-Ula na meji med Kitajsko in Tibetom je skupina arheologov odkrila v votlinah grobove z okostji nenavadne rase 'ljudi'. Trupi so bili zelo drobni, medtem ko so bile glave prekomerno velike.

Ob izkopavanju enega od okostnjakov so našli veliko okroglo kamnito ploščo z luknjo v sredini in spiralno vdolbino, ki je bila speljana proti robu. Podrobnejši pregled je pokazal, da gre za spiralno linijo iz drobnih gosto napisanih znakov. Takrat v letu 1938 nihče ni uspel razvozlati pomena sporočila na tej kamenodobni gramofonski plošči. Kasneje so v votlinah odkrili še nadaljnjih 716 kamnitih diskov z zapisi.

Šele 1963 leta je profesor Dr. Tsum Um Nui dešifriral zapise. Dovoljenje za objavo je dobil čez dve leti. Neverjetna zgodba z diskov govori o vesoljski sondi nezemeljskih bitij, ki so se pred 12.000 leti spustila na Zemljo. Miroljubni nameni 'prišlekov' niso bili razumljeni s strani tamkajšnjega plemena Ham, ki je mnoge nezemljane brutalno pokončalo.
Del zapisov pravi: "Dropasi so se spustili iz oblakov v zračnem plovilu. Naši možje žene in otroci so se skrili deset krat pred zoro. Ko so končno doumeli znakovno govorico prišlekov, so dojeli, da so njihovi nameni miroljubni."

Nadalje govorijo zapisi o obžalovanju plemena Han, da ne morejo popraviti plovila prišlekom za povratek na domači planet.
Kemijska analiza diskov je presenetljivo pokazala visoko vsebnost kobalta in drugih kovin. Ko so diske zavrteli s pomočjo naprave so začeli oddajati nenavadno vibracijo oziroma ritem, kot bi skoznje tekel električni tok.

V letih po najdbi so znanstveniki prišli tudi do informacij o domačinih iz okolice planin BayanKara-Ula (pleme Ham!). Tako lokalna legenda govori o prišlekih iz vesolja pred davnimi časi, ki so imeli izbočene glave in drobcena telesa ter so bili tako grdi, da so jih domačini pobili.

V letu 2002 je bila preko medijev posredovana iz Kitajske še ena fascinanatna novica o najdbi nezemeljskih relikvij. Kitajski znanstveniki so na skrajnem zahodu države v provinci Qinghai začeli z raziskavo nenavadne piramide, ki je bila po lokalni legendi izstrelišče vesoljskih plovil nezemljanov. Zgradba visoka 50 - 60 m je nameščena na vrhu gore Baigong. Na površini ima tri trikotne odprtine, ki vodijo v notranjost, kjer so nameščene železne rdeče obarvane cevi speljane v notranjost gore in povezane z bližnjim slanim jezerom. Zarjaveli železni ostanki, cevi in nenavadno oblikovani kamni so bili razmetani v okolici.

Znanstvenik iz bližnjega observatorija, pravi, da je nezemeljsko poreklo piramide smiselna teorija. Sami pa lahko sklepamo, da bi to resnično znali biti ostanki izstrelišča ?raket? nezemljanov, ki je bilo opremljeno s hladilnim sistemom na jezersko vodo. V oči bode tudi dejstvo, da je tehnologija izdelave železnih cevi sorazmerno nova.
Pri iskanju odgovora na vprašanje ali smo že bili deležni obiskov iz vesolja bi bilo odločilno, če bi se arheološkim najdbam dala natančno določiti starost, hkrati pa bi njihova struktura kazala nedvoumno 'časovno anomalijo'. In prav takšno je odkritje iz ruskega gorovja Ural.

V letih 1991 - 1993 so iskalci zlata na majhni uralski reki Narada na vzhodu Uralskega gorovja našli majhne nenavadne večinoma spiralne predmete. Njihova velikost variira od maksimalno 3 cm do neverjetnih 0,003 mm. Do danes so na tisoče podobnih predmetov našli še v bližini rek Kozhim, Balbanyu, Vtvisty in Lapkhevozh večinoma na globini od 3 do 12 metrov, kar kaže, da je starost teh predmetov od 20.000 do 318.000 let.
Kemijska analiza predmetov je pokazala, da so večji predmeti iz bakra manjši pa iz volframa (Tt = 3410 °C) ali molibdena (Tt = 2650 °C). Zaradi visokih tališč je obdelovanje volframa in molibdena precej zahtevno, še posebej pa obdelava volframa, ki poteka po posebnih postopkih praškovne metalurgije. Morda je zanimivo, da so molibden odkrili šele leta 1782 volfram pa 1783.
Iz navedenega je vsekakor razvidno, da gre za produkte visoko razvite tehnologije, katere obstoj je nemogoče pojasniti na konvencionalen način, glede na dokazano starost najedenih predmetov. Zato se zdi razlaga o nezemeljskem izvoru predmetov precej verjetna.

Sirij (tudi Alpha Canis Majoris ali Pasja zvezda) je najsvetlejša zvezda na nebu. Je dvojna zvezda oddaljena od sonca 8,6 svetlobnih let, kar pomeni, da je ena od najbližjih zvezd. Dejstvo, da je dvojna zvezda je prvič objavil nemški astronom F. W. Bessel leta 1844. Majhno dvojčico (Sirij B) velikega Sirija A pa so prvič videli v letu 1862. Sirij B je tudi prva zvezda beli pritlikavec, ki so jo odkrili. Beli pritlikavci so posebne zvezde, ki predstavljajo konec evolucije zvezd z majhno in srednje veliko maso. Imajo zelo šibko svetilnost in se jih vidi samo z velikimi teleskopi. Zaradi mase primerljive s sončevo in velikosti podobni zemljini, ima snov belih pritlikavcev zelo veliko gostoto (? 65 t/dm3). Imenujemo jo izrojeni plin. Izrojeni plin volumna škatlice vžigalic bi na Zemlji tehtal več kot eno tono.

Dogoni so etnična skupina iz centralnega platoja afriške države Mali. Imajo poseben religiozno - duhovni sistem, ki temelji na prepričanju, da so jih pred približno 3000 leti obiskala bitja dvoživke iz osončja zvezde Sirij. Francoska antropologa Marcel Giraule in Germaine Dietrerlen sta prišla pri preučevanju plemena Dogon do fascinantnega odkritja, da poznajo člani plemena nekatera astronomska dejstva do katerih se je zahodna znanost dokopala šele v zadnjem času z razvojem sodobne astronomije ter velikih teleskopov.
Dogoni mislijo, da je najvažnejša zvezda na nebu Sirij B, čeprav ga ne vidijo in priznavajo, da je nevidna. Imenujejo ga po tolo (po - drobno žitno zrno, tolo - zvezda). Vedo, da Sirij B kroži okoli Sirija A po elipsi z obhodno dobo 50 let in da je Sirij A v enem od gorišč elipse (Keplerovi zakoni).

O lastnostih snovi belih pritlikavcev - izrojenega plina pa pravijo: "Po tolo je najmanjša stvar, ki obstaja. Je najtežja zvezda in je iz kovine sagal, ki je malo svetlejši od železa in tako težek, da ga ne morejo dvigniti vsi ljudje skupaj."

Poznajo pa še nekatera druga astronomska dejstva, do katerih se je brez teleskopa nemogoče dokopati, med drugim štiri glavne Jupitrove lune in Saturnov obroč.
Po dogonskem izročilu jim je to znanje prineslo bitje dvoživka Nommo iz osončja Sirija, ko se je spustilo na Zemljo v vesoljskem plovilu. Spust plovila Dogoni opisujejo: "Barka se je spustila na suha tla in z viharjem dvignila ogromno prahu. Od močnega trka so postala tla nabrazdana. Nommo je bil 'rdeč kot ogenj', ko pa je pristal je postal bel."
Učitelj iz vesolja Nommo se je vrnil domov, ko je ljudem dal kulturo.

Sodobna pričanja o obiskih iz vesolja

Eden od najbolj poznanih sodobnih fenomenov povezanih z obiski iz vesolja so neznani leteči predmeti - NLP-ji ali 'leteči krožniki', ki so postali predmet širšega zanimanja javnosti z razvojem aeronavtike in astronavtike po II. svetovni vojni.

Fenomen je pritegnil tudi pozornost oblasti in tako so v letu 1948 so zračne sile vojske ZDA začele s projektom Modra knjiga, ki bi naj odgovoril na vprašanje nenavadnih radarskih odsevov in srečanj pilotov z NLP-ji. Skupina znanstvenikov (inženirji, meteorologi, fiziki in astronomi) je prišla do spoznanja, da lahko 90 % vseh NLP razložimo na običajen način: planeti, meteorji, oblaki, letala, ptice, baloni in drugo. Majhen delež najbolj zanesljivih NLP poročil pa kaže nedvoumno prisotnost zunajzemeljskih bitij na našem planetu. Senzacionalni zaključek raziskave je povzročil močno nasprotovanje drugih znanstvenikov. Zato so kasneje hipotezo o zunajzemeljskih bitjih zavrgli, projekt Modra knjiga pa leta 1969 zaključili.

Kljub temu pa fenomen NLP-jev ni pozabljen. Nenehno prihajajo poročila o videnih NLP-jih ali celo srečanji z nezemeljskimi bitji (bližnja srečanja tretje vrste) iz različnih koncev sveta.
Eden od najbolj znamenitih je primer Roswell, ko naj bi prišlo leta 1947 v bližini kraja Roswell v Novi Mehiki, ZDA, do nesreče NLP-ja, pri čemer so našli njegove ostanke in še žive nezemljane. Vojska je področje nesreče zavarovala in kasneje izjavila, da je šlo za padec meteorološkega balona.

Kljub nekaterim precej verodostojnim poročilom o NLP-jih, pa je verjetno tudi veliko potegavščin, ponarejenih slik, filmov in drugih spornih dokazov, ki vnašajo veliko megle v poskuse pojasnitve fenomena NLP.

Poleg NLP-jev v zadnjih letih v povezavi z nezemljani buri duhove še pojav agriglifov ali žitnih likov. Gre za poležano žito na poljih, ki tvori lepe geometrijske oblike. V začetku smo bili priča enostavnim krogom premera le nekaj metrov, zato so nekateri poskušali pojasniti agriglife z nekakšnimi vrtinčastimi vetrovi. V zadnjih letih pa postajajo agriglifi vse lepši in kompleksnejši. Tako nekateri merijo v premeru tudi po več sto metrov in razlaga z vetrom ne zdrži več. Za avtentične agriglife je poleg kompleksnosti značilno tudi to, da je žito le poležano ne pa poškodovano in raste ter zori še naprej. Obstajajo pa tudi ponaredki, ki jih formirajo ljudje s teptanjem žita. Stebla so zlomljena in žito se čez čas posuši. Oblike ponaredkov so ponavadi preproste. Agriglifi nastajajo ponoči, tako da njihovega izvora v resnici ne poznamo. Jasno je samo, da še nobenemu ni uspelo pojasniti nastanka agriglifov na konvencionalen način. Še najbolj prepričljiva se zdi razlaga, da gre za delo nezemljanov, ki s pomočjo NLP-jev in napredne tehnologije ustvarjajo agriglife. NLP-je so namreč večkrat videli v bližini krajev, kjer so nato našli nov agriglif.

Kako zadevo pojasnjuje ezoterika

O življenju je poznanega veliko. Preučevana je anatomija, fiziologija, biokemija, molekularna biologija več kot milijon različnih živalskih in rastlinskih vrst. Vendar, ko se sprašujemo o obstoju življenja v vesolju si moramo najprej razčistiti vprašanje, kaj je življenje. Kljub velikemu znanju o živih bitjih, pa generalnega odgovora na osnovno vprašanje še ni. Ne obstaja namreč splošno sprejeta definicija pojma življenje. Ne glede na to ali življenje definiramo na fizioloških, genetskih, metabolnih, termodinamskih ali kakšnih drugih znanstvenih temeljih vedno naletimo na pomanjkljivosti definicije. Ezoterika definira življenje na osnovi duha - zavesti, ki se izraža skozi materialno obliko - telo. Oblika - telo pa ni omejena le na gosto fizično materijo, ampak je lahko zgrajena tudi iz finejših materialnih stanj, ki jih ezoterika opisuje kot etersko, astralno in druga. Na ta način se ezoterijski pogled izogne osnovnim zahtevam potrebnim za nastanek življenja, kot jih definira znanost in so povezani predvsem s pogoji v katerih tečejo kemijske reakcije in prenos snovi. Ti pogoji so predvsem: temperatura planeta, atmosfera, agregatna stanja materije (tekočine ali gosti plini) in drugo.

Na tej osnovi ezoterika uči, da v našem sončnem sistemu ni živ le naš planet - Zemlja, temveč da so naseljeni tudi ostali planeti našega osončja, pri čemer se zavest na ostalih planetih izraža skozi oblike - telesa iz eterske materije, ki fizičnim očem ni vidna. V tem tiči razlog, da izgledajo ostali planeti našega osončja kljub svoji živosti pusto in nenaseljeno. Večina NLP-jev, ki jih videvamo na nebu, naj bi prihajala s sosednih planetov našega osončja še posebej pa iz bližnjega Marsa in Venere. Redkeje nas obiščejo tudi bitja iz drugih osončij.

Sicer pa po ezoteriki vesolje kar kipi od življenja, ki se izraža na različne načine človeškemu umu dostikrat težko doumljive.

Vir: www.cdk.si/du

26 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20060923225912666Domov
Powered By GeekLog