Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20060909224653260
V Ukrajini odkrili piramido, starejšo od egipčanskih

sobota, 9. september 2006 @ 22:46 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Svetovni mediji danes poročajo o arheološkem odkritju na vzhodu Ukrajine, ki bi lahko bilo ena od najbolj senzacionalnih zgodovinskih najdb v zadnjih letih.
Gre za odkritje prve evropske piramide, ki je po trditvah skupine ukrajinskih arheologov, ki so jo izkopali v bližini mesta Luganska, vsaj 300 let starejša od egipčanskih piramid.

Vodja arheologov Viktor Kločko je piramido opisal kot kompleks shramb in žrtvenih oltarjev, visok okoli 60 metrov, ki se razprostira na površini približno dveh kvadratnih kilometrov. Zgrajena naj bi bila pred približno 5000 leti, v času kultur bronaste dobe, zgradili pa naj bi jo pripadniki kulta sonca.

Najstarejša do sedaj znana evropske priramida – zadnja najdba iz Ukrajine namreč še čaka na uradno potrditev, izhaja iz antike in leži v bližini Nice, zgradili pa so jo rimski legionarji, ki so med služenjem v Egiptu prevzeli tamkajšnjo vero. Pred kratkim so v Bosni in Hercegovini odkrili piramido, ki naj bi bila prav tako posvečena čaščenju Sonca in katere istovetnost še ugotavljajo.

Poleg v Egiptu se velike piramide nahajajo tudi v Mehiki in Afriki.
www.dnevnik.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20060909224653260Domov
Powered By GeekLog